Ден на Европа 2023 - Русенската търговско-индустриална камара отбелязва единството и прогреса

Ден на Европа 2023 – Русенската търговско-индустриална камара отбелязва единството и прогреса

Русенската търговско-индустриална камара отбелязва Деня на Европа, празник на единството, мира и сътрудничеството между европейските народи. На този ден през 1950 г. Робер Шуман предложи създаването на Европейска общност за въглища и стомана (ЕОВС), която даде началото на процеса на европейска интеграция и по-късно стана основата на Европейския съюз.

За да отбележим този важен ден, Русенската търговско-индустриална камара се присъединява към множеството събития, които ще се проведат в рамките на Деня на Европа 2023. Отваряме страницата на нашата общност за информация и дискусия за всички, които се интересуват от темите на Европейския съюз, иновациите, образованието и регионалните иновационни екосистеми.

Онлайн граждански диалог с комисар Мария Габриел
С удоволствие споделяме, че на 9 май от 10:30 часа ще се проведе граждански диалог с комисар Мария Габриел. Темата на дискусията е „Образование и иновации – взаимодействия и предизвикателства“. Събитието ще се излъчва на живо на страницата на Представителството на Европейската комисия в България във Фейсбук.

Ден на Европа 2023 – 3D мапинг шоу „Заедно“
В чест на Деня на Европа, на 9 май от 21:15 часа, ще се проведе впечатляващото 3D мапинг шоу „Заедно“ на фасадата на Регионалния исторически музей – София. Организатори на събитието са Бюрото на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България.

Ден на Европа в цяла Европа
На Деня на Европа през 2023 г. ще имаме възможност да се включим в редица интерактивни и образователни събития в цяла Европа. Тази година акцентът се поставя на усилията на ЕС за изграждане на една екологосъобразна, цифрова, конкурентоспособна и справедлива Европа, както и на подкрепата за мир, сигурност и демокрация в света, в контекста на военната агресия на Русия срещу Украйна и други конфликти по света.

Особено внимание ще бъде обърнато на Европейската година на уменията 2023, която ще стартира на 9 май. Инициативата има за цел да подчертае значението на образованието, уменията и предприемачеството за развитието на Европейския съюз и да насърчи активното участие на младите хора в обществото.

Русенската търговско-индустриална камара с гордост отбелязва Деня на Европа и показва подкрепата си към европейските ценности и общности. Нека да продължим да работим заедно за прогрес, развитие и единство на европейския континент.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност