SitePic1 n

Повишаване квалификацията на специалистите по регионално развитие във фокуса на проект REGIO.DIGI.HUB

На 20.07.2023 Русенска търговско-индустриална камара организира информационно събитие и среща дискусия на тема „Какво е „Upskilling“ и защо това е важно за служителите в днешно време.  Кои умения са нужни за повишаване на квалификацията на работещите в сектора на регионалното развитие“.  Събитието бе част от дейностите по проект REGIO.DIGI.HUB, фокусиран върху надграждане капацитета на системата за професионално образование и обучение за регионално развитие на европейско ниво. В него се включиха представители на Община Русе, Русенски университет, Бюро по труда, Българо-румънска търговско-промишлена палата, обучителни центрове и русенски неправителствени организации, активно работещи в сферата на регионалното развитие.  

По време на срещата, освен проекта, бяха представени и основните резултати, реализирани до момента. Фокусът бе върху запознаването на аудиторията с иновативната обучителна методология и валидирането на 15 основни компетенции, необходими за работата на специалистите по регионално развитие. Те бяха презентирани и дискутирани с присъстващите. Методологията, с която участниците се запознаха е съществена част от разработването на цялостния обучителен курс, който предстои да бъде интегриран в Moodlе- базирана платформа и ще бъде достъпен на 6 езика, включително и на български. Очаква се платформата да заработи до края на проекта, а информацията за нейния старт ще бъде широко разпространена, за да може да се ползва като ресурс както от центровете за професионално обучение, така и индивидуално от специалисти, работещи в сферата на регионалното развитие.   Събитието завърши с дискусия, в която представителите на заинтересованите страни споделиха за предизвикателствата, проблемите и нуждите, пред които се изправят ежедневно в своята работа.  Обсъди се и необходимостта от постоянното надграждане на техните умения и компетенции в сферата на цифровите технологии, новите реалности, пред които са изправени регионите, свързани с промените на климата и нуждата от адаптация на работните места. Бяха представени и различни добри практики в сферата на регионалното развитие в други европейски страни.

IMG 6123

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност