20230706 145139

Създаване на нови бизнес контакти в Китай: Активна роля на българският бизнес сектор

Продължавайки важната си работа в Китай, мисията от България, организирана от Българската търговско-промишлена палата (БТПП), посети водещи фирми в района на Jiangbei и участва в срещи за установяване на бизнес контакти. След успешното посещение на Международния Конферентен и Изложбен Център в Нингбо, делегацията се фокусира върху възможностите за устойчив бизнес в Китай.

Делегацията, водена от г-н Милен Добрев, Изпълнителен директор на Русенската търговско-индустриална камара, събира представители от различни сектори на българската икономика – от търговия и промишленост, до транспорт и технологии.

Тези експерти имаха възможност да представят България чрез презентации, акцентирайки върху българската икономика, инвестиционния климат и структурата на БТПП. Освен това бяха представени и участващите български компании, които предложиха разнообразие от потенциални области за сътрудничество между България и Китай.

Дистриктът Jiangbei, известен с интензивния си инвестиционен климат и бързия си икономически растеж, представлява привлекателна точка за българските фирми, които търсят нови възможности за сътрудничество и разширяване на дейността си.

След форума, срещите за установяване на бизнес контакти осигуриха платформа за индивидуални срещи и дискусии между българските и китайските фирми. Това допълнително укрепи връзките и отвори врати за потенциални бизнес възможности.

Събитието приключи с официално подписване на Меморандум за сътрудничество между Русенската търговско-индустриална камара и China Concil for the Promotion of International Trade, Ningbo Committee (CCPIT-Ningbo). Подробности за този меморандум ще бъдат предоставени в следваща публикация.

Следете ни за по-нататъшно развитие на това важно пътуване и неговите последствия за българско-китайските бизнес връзки.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност