20230704 1441310 scaled

Укрепване на бизнес мостове между България и Китай: Делегацията водена от РТИК продължава своята успешна мисия

Българската делегация, ръководена от изпълнителния директор на Русенската търговско-индустриална камара, г-н Милен Добрев, продължава да взема участие в ключови икономически и търговски събития в Китай, с цел да укрепи бизнес връзките между двете страни.

На 4 юли, делегацията участва в Китайско (Нингбо) – Българския икономически и търговски форум за сътрудничество, където се срещна с китайски предприемачи и представители на правителството, специализирани в билатералното икономическо и търговско сътрудничество. Следващата точка от дневния ред беше посещението на постоянния павилион на Централна и Източна Европа (ЦИЕ).

В павилиона на България бяха представени няколко български фирми, чиито продукти са насочени към китайския пазар. Г-жа Санди Биан, мениджър проекти в отдела по икономическо и търговско сътрудничество в Нингбо Център за промоция на ЦИЕ Експо, предложи възможността за представяне на повече фирми при проявен интерес от нашите членове.

Г-н Добрев се срещна и с г-жа Ивет Николова, търговски съветник в Генералното консулство на Република България в Шанхай. Г-н Сю Гуанг Сян, председателят на Китайския съвет за насърчаване на международната търговия, Нингбо комитет, покани г-н Добрев на чаена церемония, по време на която бяха обсъдени следващите стъпки за насърчаване на търговските връзки.

Посещението включваше и представяне на Пристанището в Нингбо, което е третото в Китай по брой контейнери и едно от най-големите в света по общ тонаж на обслужените товари. Бяха презентирани и свободните зони в провинцията, които предлагат множество възможности за разширяване на бизнес мрежите.

Това посещение подчертава значението и амбицията на нашата мисия за укрепване на икономическите и търговски връзки между България и Китай. Русенската търговско-индустриална камара е изключително благодарна на всички участници, които помогнаха да се осъществи този важен диалог.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност