20230706 170933

Утвърждаване на Българо-Китайските Търговски Връзки: Подписване на Меморандум за Сътрудничество между РТИК и CCPIT-Ningbo

Българската делегация, която активно участва в деловите събития в Нингбо, Китай, внесе значителен принос в укрепването на търговските връзки между двете страни чрез официалното подписване на Меморандум за сътрудничество между Русенската търговско-индустриална камара (РТИК) и China Council for the Promotion of International Trade, Ningbo Committee (CCPIT-Ningbo).

През същия ден, преди да подпише Меморандума, делегацията под ръководството на г-н Милен Добрев, изпълнителен директор на РТИК, участва във форум, организиран специално за тях, с водещи фирми от района Jiangbei.

По време на форума, българската делегация представи информация за икономическата ситуация в България, инвестиционния климат и системата от бизнес камари, както и представените български компании. След това се проведе конференция за установяване на бизнес контакти, която даде възможност за провеждане на индивидуални срещи и дискусии между фирмите от България и Китай.

China Council for the Promotion of International Trade, Ningbo Committee (CCPIT-Ningbo) е неправителствена организация за чуждестранна икономика и търговия в Нингбо. CCPIT-Ningbo развива отношения с икономическите и търговските среди, търговски камари и асоциации от Хонконг, Макао, Тайван и други части на света.

Основната цел на CCPIT-Ningbo е да насърчава развитието на чуждестранната търговия, чуждестранните инвестиции, чуждестранните икономически бизнеси и търговията с услуги и да допринесе за икономическото развитие на Нингбо.

Според текста на Меморандума, целта на сътрудничеството е укрепване на търговските и икономическите взаимоотношения между Китай и България, при положение че двете страни работят заедно на равнище на взаимна изгода.

Статиите в документа обхващат набор от дейности, като поддържане на постоянни контакти, обмяна на информация относно икономическото развитие, политиките за търговия и инвестиции, технологичния трансфер и защитата на интелектуалната собственост.

Двете страни се ангажират да посредничат в установяването на взаимно изгодни отношения между различни организации от двете страни, като също така и да подкрепят обмена между Нингбо и България чрез организиране на икономически и търговски делегации, работни групи и други. Меморандумът е подписан на 6-ти юли 2023 г. в Нингбо, Китай.

Русенската търговско-индустриална камара изигра важна роля в организирането на събитията, които положиха основите за потенциалното укрепване на българско-китайските търговски връзки. По инициатива на г-н Добрев, двете организации подписаха Меморандума за сътрудничество. Този документ символизира началото на нашите общи намерения и планирани действия. Въпреки това, бъдещото развитие на тези връзки и степента на тяхното укрепване ще зависят от предстоящите усилия и възможности.

20230706 171029

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност