sreshta s AEG

Ученици от АЕГ се срещнаха с г-н Милен Добрев – изпълнителен директор на Русенска търговско-индустриална камара

На 23-ти февруари 2024 година, ученици от XI и XII клас , които изучават “Предприемачество и кариерно развитие” и “Лидерски умения и екипна ефективност” в рамките на профилиращия предмет предприемачество се събраха, за да проведат вдъхновяваща среща с г-н Милен Добрев, изпълнителен директор на Русенска Търговско-Индустриална Камара (РТИК).

Г-н Добрев, който е отговорен за цялостното оперативно управление на РТИК и координира редица национални и международни проекти в областта на регионалното развитие и икономическото сътрудничество, сподели ценни преживявания и опит с учениците. Темите на разговора обхванаха важността на уменията и нагласите за конкурентоспособност, ролята на образованието за личностния и професионалния растеж, както и значението на ефективната комуникация и културната осведоменост в съвременния бизнес свят.

Срещата беше оценена като интересна и вълнуваща от учениците, които изразиха желание за още подобни инициативи. На въпроса “Щастлив ли сте на работното си място?” г-н Добрев отговори по следния начин: “Да, щастлив съм! Когато човек е доволен, ентусиазиран и отдаден в това, което прави, той дава всичко от себе си и неминуемо успява да увлича и да “заразява” хората около себе си.” По повод интереса на някои от гимназистите как точно минава един негов работен ден, той сподели: “Динамично, разнообразно, интересно. Най-важното е всеки ден да правиш по нещо повече от вчера и по малко за утре – така вървиш упорито напред и се развиваш.”

Тази възможност за директен контакт със специалист от бизнес сектора предостави на учениците ценна перспектива и вдъхновение за техния бъдещ професионален път.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност