erasmus young entrepreneurs

Програмата „Еразъм за млади предприемачи“: възможности за предприемачи

Имаме удоволствието да информираме членовете на Русенската търговско-индустриална камара (РТИК) за програма „Еразъм за млади предприемачи“, за която Българската търговско-промишлена палата (БТПП) е посредническа организация. Тази програма, финансирана от Европейската комисия, предоставя възможности за опитни предприемачи да разширят своя бизнес и да споделят опита си с нови и мотивирани предприемачи от цяла Европа.

Какво представлява програмата „Еразъм за млади предприемачи“?

Програмата „Еразъм за млади предприемачи“ е насочена към подпомагане на нови и опитни предприемачи, като създава условия за обмен на знания и опит. Новите предприемачи получават възможност да работят заедно с опитни предприемачи в продължение на един до шест месеца, като по този начин се усъвършенстват в управлението на малък бизнес и развиват своите умения. Престоят на младите предприемачи в страната на предприемача-домакин се финансира изцяло от Европейската комисия.

Ползи за опитните предприемачи

Опитните предприемачи, които участват в програмата като домакини, могат да се възползват от множество предимства:

  • Свежи идеи и нови перспективи: Работата с млади и мотивирани предприемачи от друга страна може да донесе нови идеи и иновативни решения в сферата на дейността на опитния предприемач. Това взаимодействие може да стимулира творческото мислене и да предложи различен поглед върху бизнес процесите.
  • Международно сътрудничество и разширяване на мрежата: Програмата предоставя възможност за установяване на нови международни контакти и разширяване на мрежата от бизнес партньори. Това може да отвори врати към нови пазари и да създаде възможности за бъдещи съвместни проекти и колаборации.
  • Повишаване на конкурентоспособността: Внедряването на нови идеи и подходи може да подобри конкурентоспособността на бизнеса. Освен това, опитните предприемачи имат възможността да научат за нови технологии и тенденции, които могат да бъдат интегрирани в техния бизнес модел.
  • Обучение и менторство: Участието в програмата като домакин позволява на опитните предприемачи да развият своите умения за обучение и менторство. Това не само обогатява професионалния им опит, но и създава удовлетворение от подпомагането на ново поколение предприемачи.

Ползи за новите предприемачи

Новите или начинаещи предприемачи също се възползват значително от програмата. Те получават уникалната възможност да работят директно с опитни предприемачи и да научат най-добрите практики в реална бизнес среда. Това включва обучение на работното място в малки и средни предприятия в други държави, което улеснява успешното стартиране и управление на техния бизнес. Освен това, новите предприемачи могат да разширят своите бизнес мрежи, да намерят потенциални бизнес партньори и да се запознаят с нови пазари.

Как да участвате?

Програмата „Еразъм за млади предприемачи“ предлага значителни възможности за новите и опитните предприемачи. Младите бизнес лидери получават безценен опит и знания, които ще им помогнат да стартират и развият своя бизнес, докато опитните предприемачи могат да се възползват от нови идеи и международни връзки. Русенската търговско-индустриална камара (РТИК) и Българската търговско-промишлена палата (БТПП) насърчават участието в тази програма и предлагат съдействие през целия процес на кандидатстване и участие. И двете организации имат дългогодишен опит в изпълнението на проекти, финансирани по различни програми на ЕС, включително „Еразъм за млади предприемачи“, което гарантира високо качество на предоставяните услуги и подкрепа.

Интересът към програмата е голям и много предприемачи-домакини вече са се възползвали от нейните предимства. Ако желаете да станете част от програмата, можете да се свържете с Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП на тел.: 02 8117 489 или e-mail: m.markova@bcci.bg; interdpt@bcci.bg.

Не пропускайте тази възможност да обогатите своя бизнес и да допринесете за развитието на предприемаческата екосистема в Европа!

Подобни статии

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност