|

Конкурсите в Европейската нощ на учените 2022 | SEARCH

Competitions in the European night scientists 2022 - SEARCH

Като регионален организатор на Европейска нощ на учените, РТИК има удоволствието да отправи покана към всички ученици с креативно мислене, интерес към науката и околната среда да се включат в двата национални конкурса организирани в рамките на проект SEARCH (Наука + Околна среда + Изкуство = Устойчивост за Европейската нощ на учените).

Двата конкурса са с краен срок 22.09.2022, а жури от учени ще излъчи победителите и подгласниците във всяка от категориите в двата конкурса. Ще има и вот на публиката. Победителите ще бъдат наградени по време на ТВ студио на живо, посветено на SEARCH – Европейска нощ на учените, което ще се състои на 30 септември 2022 г. и ще се излъчва от София Тех Парк.

Темите на конкурсите са: 

1)     Конкурс за подкаст „Млади гласове“ на проект SEARCH  

Конкурсът е отворен за ученици, живеещи в България от следните две възрастови групи:

  • 12-14 години;
  • 15-18 години.

Разкажете лична история за климатичните промени във вашия град /село/ или регион, представена като аудио подкаст с продължителност 5 минути.

В този подкаст изразете собственото си виждане и мнение  за климатичните промени. Разкажете за необичайни проявления , които сте наблюдавали. Обяснете защо се случват тези промени, как се проявяват, с какво можете да помогнете Вие, вашите приятели и ние като общество. Възможно е да участват екипи от двама или повече ученици.

Разкажете ни вашата история под формата на аудио запис, качете записа в YouTube и изпратете линк към него на адрес: association.cra@gmail.com , като цитирате в полето subject/тема – за Конкурса „Млади гласове“ на проект SEARCH.

В мейла напишeте:

  • вашето име и фамилия като автор на подкаста
  • заглавие на подкаста, кратко описание
  • контакти: мейл адрес, телефон, пощенски адрес
  • вашата възраст и в кое училище учите

2)     Конкурс за млади хора за визуална творба „SEARCH Instagram Looking Glass“

В конкурса могат да участват ученици на възраст 15 до 18 години, които живеят в България.

Визуалната творба може да е под формата на кратък видеоклип до 2 минути или снимка до 5 МВ с описание към нея.

Клипът или снимката следва да отразява предизвикателства, съществуващи в средата около Вас (училище, село, град, семейство, друго) или възможностите, които виждате за положителни решения.

Запишете и качете своя творчески проект в Инстаграм, и изпратете линк към него на адрес: association.cra@gmail.com, като цитирате в полето subject/тема – За Конкурса „SEARCH Instagram Looking Glass“

В мейла напишете:

  • вашето име и фамилия
  • заглавие на проекта, кратко описание
  • контакти: мейл адрес, телефон, пощенски адрес
  • вашата възраст и в кое училище учите

Екипът на проект SEARCH очаква с нетърпение вашите предложения, а ние от РТИК се надяваме, че сред отличените ще има представители и на нашия град!

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност