Gebauer Griller Group инвестира 60 млн. лв. в завод за автомобилни компоненти в Русе
|

Gebauer & Griller Group инвестира 60 млн. лв. в завод за автомобилни компоненти в Русе

Австрийската компания Gebauer & Griller Group (GG Group) анонсира планове за инвестиция от 60 млн. лв. в нов завод за автомобилни компоненти в Русе. Проектът ще предостави около 400 нови работни места, засилвайки местната икономика и поддържайки традицията на Русе като индустриален център.

Новият завод ще се фокусира върху производството на продукти за електромобили, включително HV кабелни снопове за известни европейски производители на автомобили. С течение на времето, асортиментът на производимите продукти ще се разшири. GG Group подчерта, че планира да произвежда в Русе високотехнологични компоненти за електромобили на баварски автомобилен концерн.

Заводът, разположен на 13 000 m², ще започне работа с около 100 служители, като строителството му ще започне през тази година. Планира се завършване на обекта и стартиране на предсерийното производство през лятото на 2024 г., като серийното производство ще тръгне през лятото на 2025 г.

„В дългосрочен план, планираме да инвестираме 29 млн. евро в тази локация през следващите 5 години и постепенно да увеличим броя на пряко заетите до около 400, както и около 100 непреки служители“, коментира главният изпълнителен директор на GG Group, Арно Хаселхорст.

GG Group призна, че новата инвестиция отговаря на нуждата на клиентите за допълнителни производствени мощности в „икономически атрактивен и политически стабилен регион“. Компанията се впечатли от благоприятното географско местоположение на Русе, икономическите и демографски предимства на града, както и възможността за по-нататъшно разширение на завода.

Изпълнителният директор на GG Group, г-н Хаселхорст, и вицепрезидентът на компанията, д-р Матиас Хорнеман, се срещнаха с министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов. Той подчерта, че автомобилната индустрия е една от най-бързо растящите в страната и е приоритетен сектор за привличане на инвестиции.

Gebauer & Griller Group е световно признат производител на високотехнологични кабели и снопове за автомобилни и индустриални приложения. С установени производствени бази в Европа, САЩ, Мексико и Китай, GG Group използва най-новите технологии в областта на електромобилността, автономното шофиране и индустриалната дигитализация, което е довело до значителен растеж през последното десетилетие.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност