Русенска търговско-индустриална камара официално стартира проект DESIRE

Русенска търговско-индустриална камара официално стартира проект DESIRE

Под ръководството на РТИК, 8 организации от 6 европейски държави стартираха работа по проект DESIRE (Digital Education for Social Innovation Reframed Entrepreneurship). Русенската организация бе домакин и на първата среща между партньорите, на които бяха положени основите на бъдещата работа на консорциума.

На 21 и 22 октомври в Русе бяха обсъдени първите задачи, които стоят на дневен ред, а именно – стартиране на международно проучване, което ще има за цел да предостави повече информация за нуждите на проекта.

Проект DESIRE е с продължителност 24 месеца, и има за цел да експлоатира уменията и компетенциите на социалната икономика, като покани училища, учители и ученици да мислят по-креативно и иновативно относно възможностите да решават обществени проблеми около себе си, като превръщат предприемачески идеи в действия. Това ще бъде постигнато чрез създаването на иновативни образователни материали и онлайн платформа за обучение, чрез която младежи на възраст между 12 и 15 г. ще могат да получат необходимите знания по темата.

Предвижда се следващата среща по проекта да се проведе през април 2020 в Милано, Италия.

Проект DESIRE се финансира по линия на програма Erasmus+ на Европейската комисия. Проектът се реализира от консорциум, съставен от бизнес организации, образователни институции и центрове, начело с Русенска търговско-индустриална камара (България), и партньорите EUROCREA MERCHANT (Италия), Babele Create Together SRLBabele Create Together SRL (Румъния), ПЧСОУ „Леонардо да Винчи” (Русе, България), Institut Gabriel Ferrrater i SolerInstitut Gabriel Ferrrater i Soler (Испания), Associacio Programes Educatius Open Europe (Испания), IDEC (Гърция) и Emphasys Interactive Solutions Ltd (Кипър).

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност