IMG 64061
|

Актуалните възможности за финансиране и растеж на иновативни компании бяха обсъдени на конференция, организирана от РТИК

Русенска търговско-индустриална камара, в партньорство с Областен информационен център – Русе, организираха конференция на тема „Подкрепа за иновации и растеж: Откриване на нови пътища към финансиране“. Събитието, което се проведе на 28.09.2023г., събра представители на местния бизнес сред които бизнес лидери, мениджъри и специалисти, търсещи възможности за финансиране и подкрепа за своите иновационни проекти и бизнеси. Конференцията бе част от дейностите по проект „Gazelle – orGAniZing accELaration for high-potentiaL innovativE SMEs”, финансиран по програма ИНТЕРРЕГ Балкани-Средиземно море.

В рамките на мероприятието, присъстващите бяха запознати с основните дейности на Центъра за подпомагане на иновативни компании към Русенска търговско-индустриална камара, който беше създаден по проект „Gazelle” и е част от новосформираната Балкано – средиземноморска мрежа за бизнес подкрепа. Като част от програмата бе и представянето конкретни възможности за финансиране на МСП по процедури на програмите „Конкуретноспособност и иновации в предприятията“, „Развитие на човешките ресурси“ и „Интегрирани териториални инвестиции“. Присъстващите бяха запознати и с продуктите и инструментите в подкрепа на иновационното развитие и растежа на предприятията, предлагани от Българска банка за развитие, както и с възможностите за кандидатстване по програмата за устойчив преход към гъвкави и зелени предприятия – STAGE.

В програмата се включиха Милен Добрев – Изпълнителен директор на РТИК, Стела Дионисиева – Експерт европейски програми и проекти към РТИК, Диана Аврамова – Управител на Областен информационен център Русе, Владимир Петков – Експерт европейски програми и проекти към БРТПП и Надежда Атанасова – Главен експерт към Българска банка за развитие.

Форумът приключи с нетуъркинг коктейл, на който участниците имаха възможност за обмен на опит и установяване на нови бизнес контакти.

logoacronym

Проект GAZELLE е съфинансиран от Европейския съюз и националните фондове на участващите страни.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност