EnergyEfficiency4SMEs
|

БТПП стартира проект EnergyEfficiency4SMEs: Насърчаване на устойчив растеж в ключови сектори

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) стартира проекта EnergyEfficiency4SMEs в началото на тази година, като се фокусира върху насърчаването на енергийната ефективност в малките и средни предприятия (МСП) в четири ключови сектора: хранително-вкусова промишленост, производство на метални изделия, ресторантьорство и хотели.

Като част от проекта EnergyEfficiency4SMEs, БТПП провежда следните дейности:

  • Извършване на частични енергийни обследвания на МСП: Тези обследвания ще бъдат извършени за сметка на проекта, като не се налага финансова тежест за участващите МСП.
  • Изготвяне на препоръки за подобряване на енергийната ефективност: Проектът има за цел да разработи практически, приложими насоки за МСП за повишаване на тяхната енергийна ефективност и цялостна устойчивост.

БТПП ще приоритизира 20 МСП за участие в енергийните проучвания и ще получи персонализирани препоръки за повишаване на тяхната енергийна ефективност.

Ако вашият бизнес е част от целевите сектори и се интересувате от участие в тази инициатива, моля, попълнете анкетата, предоставена на връзката по-долу. Анкетата отнема само 5 до 10 минути за попълване и обхваща теми като енергийно ефективни мерки, спестяване на енергия, подмяна на оборудване и енергийна оптимизация.

Проектът EnergyEfficiency4SMEs се финансира по програма LIFE, като ЕВРОПАЛАТИ е водещ партньор. Консорциумът по проекта се състои от 24 търговски камари и енергийни агенции от Австрия, Белгия, България, Германия, Естония, Испания, Италия, Кипър, Малта и Франция.

За допълнителна информация, моля, свържете се с дирекция „Европейска интеграция и проекти“ към БТПП на телефон +35928117556 или имейл на projects2@bcci.bg.

Проектът EnergyEfficiency4SMEs предлага фантастична възможност за МСП в сектора на хранително-вкусовата промишленост, производството на метални изделия, ресторантите и хотелиерството да подобрят своята енергийна ефективност и да допринесат за по-зелено и по-устойчиво бъдеще. Не пропускайте тази възможност – попълнете анкетата днес!

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност