20230706 110527

Българска делегация разглежда възможностите за устойчив бизнес в Китай

В продължение на нашата делегация в град Нингбо, след посещението в новооткрития Международен Конферентен и Изложбен Център, преминахме към Longguan Township, Haishu District. Пътуването ни отведе до прекрасния Longguan Biodiversity and Sustainability Park – демонстрационен парк, който е показателен за добрите практики в областта на биоразнообразието и устойчив бизнес.

Паркът е реален пример за устойчиво развитие, като съчетава иновативни технологии с устойчиви практики в управлението на природните ресурси. Цялата концепция на парка подкрепя идеята за баланс между индустриализация и опазване на природата, която е в основата на съвременните подходи към устойчив бизнес.

По време на посещението си в парка, имахме възможността да проведем предварителен разговор с представители на сектора на фотоволтаичните системи, батерии за съхранение, генератори и свързаните с тях технологии за управление. Китай е световен лидер в този сектор и разглежда възможностите за навлизане на европейския пазар. България е една от възможните инвестиционни дестинации.

Този сектор на фотоволтаичните системи и съхраняването на енергия е важен за устойчивото развитие на бъдещето. Китай е един от световните лидери в разработването на тези технологии, които са от особена важност за постигане на целите на Европейския съюз за климатични промени.

Партньорството с представители на този перспективен сектор в Китай представлява важна възможност за България. То би предоставило нови възможности за инвестиции, технологичен трансфер и укрепване на българско-китайските търговски връзки. Това е един от най-добрите начини да осъществим устойчиво развитие и да постигнем целите си за климатични промени.

В това начинание, българската делегация, организирана от Българската търговско-промишлена палата, и под ръководството на г-н Милен Добрев, изпълнителен директор на Русенската търговско-индустриална камара, продължава да изследва възможностите за сътрудничество и разширяване на българско-китайските търговски отношения.

Ние продължаваме да се стремим към укрепване на тези отношения и създаване на нови възможности за сътрудничество, които ще подпомогнат растежа и устойчивостта на българската икономика.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност