Визита на Н. Пр. Санджай Рана укрепва бизнес връзките между България и Индия
|

Визита на Н. Пр. Санджай Рана укрепва бизнес връзките между България и Индия

В значимо събитие за Русенската Търговско-Индустриална Камара (РТИК) и бизнес общността в Русе, ние имахме честта и удоволствието да посрещнем Н. Пр. г-н Санджай Рана, Извънреден и Пълномощен посланик на Република Индия в България, на 02 февруари 2024 г. Посещението се състоя на фона на откриването на изложбата „Ахимса“, вдъхновена от принципите на Махатма Ганди за ненасилие и представяща творбите на известни художници.

Г-н Рана, който пристигна в София през март 2021 г. и е член на индийската външна служба от 1996 г., има богат дипломатически опит, включително като началник на отдел „Политика на ООН“ и посланик на Индия в Република Азербайджан. Неговото посещение подчерта силните и стари приятелски връзки и близките отношения между Индия и България.

По време на срещата с изпълнителния директор на РТИК, г-н Милен Добрев, бяха обсъдени въпроси от взаимен интерес, включително привличането на инвеститори от Индия в производствените сектори и планирането на бизнес делегация, която да включва представители на бизнеса от Индия. РТИК ще играе ключова роля в координирането на тази инициатива, като по този начин ще укрепва търговските и инвестиционните връзки между двете страни.

Допълнително, беше обсъдена и визита за обмен на опит в Индия, насочена към подобряване разбирането на индийската бизнес среда от страна на български предприемачи. Такива инициативи са изключително важни за разширяването на бизнес хоризонтите и създаването на нови възможности за сътрудничество.

Русенската Търговско-Индустриална Камара е посветена на укрепването на международните търговски отношения и вярва, че връзките между България и Индия носят значителен потенциал за развитие. Посещението на г-н Рана подчертава важността на тези отношения и отваря пътя за нови възможности за бизнес и културен обмен.

РТИК остава ангажирана с подкрепата на своите членове в изследването на нови пазари и разширяването на международното присъствие на българския бизнес. Ние сме благодарни на Н. Пр. г-н Санджай Рана за неговото посещение и очакваме с нетърпение продължаването на диалога и сътрудничеството за взаимна изгода.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност