EB Groundbreaking Ruse
|

Еберспехер открива нов завод за производство на електрически нагреватели в Русе

Съвместно с кмета на Русе Пенчо Милков, ръководството на Еберспехер отбеляза официално началото на строителството на новия си завод за производство на електрически нагреватели в града. Обектът ще обслужва нарастващото търсене на леки автомобили на европейския пазар. Производството ще стартира в началото на 2024 година.

„Растем заедно с електромобилността“, заяви Руслан Папазян, генерален директор на Еберспехер България, по време на официалната церемония и продължи: „С новия завод, Еберспехер целенасочено разширява производствените си операции, тъй като нарастващият пазар за автомобили с батерийно електрическо задвижване също увеличава търсенето на електрически нагреватели значително през следващите години. Радваме се да осъществим това в Русе.“ „Това е бъдещето на автомобилната индустрия. Радваме се, че Русе и неговите жители ще имат възможността да допринесат за развитието му“, каза кметът Пенчо Милков.

Бъдещ растеж с електромобилност
През следващите месеци, сграда с площ 17 000 квадратни метра ще бъде изградена в Индустриална зона Слатина на изток от Русе. Това включва производствени и логистични площи, както и офис и столова комплекс на парцел с площ около 53 000 квадратни метра с възможност за бъдещо разширение. Сградата ще се фокусира върху устойчиво енергийно снабдяване с фотоволтаична система на покрива и ефективна съвременна система за климатизация и отопление на производствените и офис площи.

В бъдеще новият обект ще снабдява заводите на международни производители на автомобили с електрически нагреватели. Продуктите ще се използват например в електромобили и хибридни модели за европейския пазар. Сградата се планира да бъде завършена към края на есента, а производството се очаква да започне в началото на 2024 година. Германският автомобилен доставчик ще създаде около 180 работни места тази година, като планира разширение до 500 служители и годишна производствена мощност от около 2,4 милиона нагреватели след 2025 година. За да подкрепи високите изисквания на пазарите, временно производствено съоръжение вече започна дейност в Русе през януари 2023 година, докато новата сграда стане достъпна.

Визуализация на новия завод на Еберспехер в България

Глобален медиен контакт:
Аня Кауфер
Ръководител корпоративни комуникации
Еберспехер Груп
Телефон: +49 711 939-0250
press@eberspaecher.com

За Еберспехер Груп:
С около 10 600 служители на 80 места по света, Еберспехер Груп е един от водещите системни разработчици и доставчици в автомобилната индустрия. Семейният бизнес със седалище в Еслинген ам Некар предлага иновативни решения в областта на изгорителната технология, автомобилната електроника и термален мениджмънт за широк кръг от видове автомобили. Във вътрешно горивни или хибридни двигатели и в електромобилността, компонентите и системите от Еберспехер осигуряват по-голям комфорт, по-висока безопасност и чиста околна среда. Еберспехер разработва бъдещи технологии като мобилни и стационарни приложения на горивни клетки, синтетични горива, както и използването на водород като носител на енергия. През 2021 година, групата генерира приходи от около 6,0 милиарда евро. Чистият приход, коригиран за преходни елементи, възлиза на 2,3 милиарда евро.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност