The Executive Director of the Ruse Chamber of Commerce and Industry Mr. Milen Dobrev on an official visit to the People's Republic of China

Изпълнителният директор на РТИК, г-н Милен Добрев, на официално посещение в Китайската Народна Република

Днес в гр. Пекин стартира визитата на изпълнителния директор на РТИК, г-н Милен Добрев в Китайската Народна Република – в рамките на мащабната международна инициатива „One belt, one road”. Г-н Добрев е в качеството си и на официален ръководител на българската икономическа делегация, която включва близо 30 представители от различни бизнес организации от цялата страна, секторни асоциации и водещи компании, сред които БМФ Порт Бургас, Българска Търговско-Промишлена Палата, Клъстер „Зелен Транспорт”, Българска газова асоциация, Българска Модна Асоциация, GS1 България, и много други.

Програмата на визитата е съставена с цел да подсили икономическите и търговски връзки между България и Китай и включва редица лекции и семинари, фокусирани върху взаимодействието и кооперацията между двете държави. Визитата започна на 25 юни с пристигането на делегацията в Китай. Откриващата церемония беше проведена на 26 юни, където г-н Добрев отправи официално приветствие от името на Българската делегация, като изрази благодарността си към институциите-домакини от Китайската Народна Република за възможността за този обмен на опит – Китайския съвет за насърчаване на международната търговия (CCPIT) и Академията за международни бизнес функционери (AIBO, MOFCOM). Той изрази надежда за задълбочаване на икономическите, търговски и културни отношения с Китай и вярването, че страните по Инициативата „Един пояс, един път“ ще работят заедно за по-добър живот на своите народи.

CCPIT е една от най-големите институции за насърчаване на чуждестранната търговия в Китай. Съветът е установил икономически и търговски връзки с бизнес общности в повече от 200 страни и региони по света, подписал кооперативни договори с повече от 300 свързани организации и създал съвместни търговски камери в много страни. CCPIT има представителства в 16 страни и региони по света. На национално ниво, CCPIT (CCOIC) е създал 50 подкомисии в различни провинции, автономни региони и местни общности и повече от 600 филиали и търговски камери в окръзите. CCPIT е основал и 21 подсъвета в сектори като машини, електроника, лека индустрия, текстил, земеделие, автомобили, петрол и химическа промишленост, бизнес, металургия, аерокосмическа промишленост, химия, строителство, минерална промишленост, въглища, логистика и т.н. CCPIT включва 70 000 членуващи предприятия.

От друга страна, Академията за международни бизнес функционери (AIBO), която е единствената образователна и учебна институция, директно подчинена на Министерството на търговията (MOFCOM) на Народната Република Китай, се намира в известната термална област Xiaotangshan Longmai, в района Changping, до река Wenyu. AIBO предлага обучение, академично преподаване, конферентни услуги, както и услуги за отдих и развлечения.

С всеки следващ ден от програмата, нашите представители ще се впуснат във важни дискусии и семинари, които ще обогатят разбирането им за китайската култура и бизнес среда. Освен Столицата Пекин, предстои да бъдат посетени и още два значими многомилионни града, част от огромната агломерация около гр. Шанхай – гр. Нингбо (Ningbo) и гр. Шаоксинг (Shaoxing). Там са предвидени посещения на ключови индустриални паркове, както и структуроопределящи компании от национално и световно значение.

Ще продължим да следим и докладваме за предстоящите инициативи в рамките на двуседмичната официална визита на Българската делегация, като и занапред ще ви предоставим актуална информация за бъдещите развития в икономическите и търговски връзки между България и Китай.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност