Sprint Pitch Spectra e1709305560163
|

Отворена покана за креативни стартъпи „SPECTRA Investment Sprint & Pitch“

SPECTRA – Стимулиране ефективността на регионалните екосистеми в креативните и творчески индустрииРусенска търговско-индустриална камара и Бизнес иновационен център ИНОБРИДЖ канят креативни стартъпи да се включат в интензивна спринт сесия с реални инвеститори и финал, кулминиращ в „pitch“за инвестиции

Кой може да кандидатства? Търсим стартиращи компании от Ирландия, България, Германия и Дания в областта на аудио-визуалните технологии, музиката, сценичните изкуства, разработка на игри, анимация и имерсивни технологии, които предлагат креативни решения и иновативни продукти както за бизнеса (B2B), така и за крайните клиенти (B2C).

Какво ще получите? Спринтът и представянето пред инвеститори са насочени към компании, които сравнително от скоро търсят финансиране.  Инициативата цели:

  • Да научите от опитни инвеститори какво търсят те в тези сектори;
  • Да получите ценна обратна връзка относно Вашите предложения за представяне (pitch propositions);
  • Да усъвършенствате уменията си за представяне пред инвеститори;
  • Да създадете нови бизнес контакти;
  • Да ускорите процеса по набиране на средства.

Програмата е подходяща за компании в pre-seed или seed етап на развитие, които планират да набират между 250 000 и 750 000 евро в следващия си кръг на финансиране.

КАКВО ПРЕДСТОИ? 12 селектирани креативни startup-а ще бъдат поканени да се включат в:

Интензивен семинар с инвестиционни експерти от проект SPECTRA на 27 март, 15:00 – 16:00 часа. По време на онлайн обучението ще получите практически съвети и препоръки относно това какво да подобрите, промените и вземете предвид във вашите презентации (pitch decks). Ще научите повече за мисленето на инвеститорите: какво търсят те, как изглежда успехът и от двете страни, стратегии при набиране на средства. Pitch deck в инвестиционния панел на SPECTRA на 23 април, 15:00 – 17:00. Това ще ви предостави възможност да презентирате своя бизнес, да бъдете предизвикани от инвеститори и да създадете нови контакти. Всички събития ще се провеждат онлайн. Работен език – английски.

Важни дати

  • Краен срок за кандидатстване: 15/03/2024
  • Оценка/Уведомяване: до 21/03/2024                 
  • Интензивен обучителен семинар с инвестиционни експерти от проект SPECTRA: 27/03/2024 от 15:00 до 17:00 часа
  • Подготовка на презентации (pitch deck) от кандидатите
  • Предсавяне пред инвеститори „SPECTRA investor panel & feedback“: 23/04/2024 от 15:00 до 17.00 часа

Последващите възможности включват достъп до глобална общност от творчески стартъпи и нови умения, предизвикателства, ментори и инвеститори.

Инициативата е част от изпълнението на проект „SPECTRA – Стимулиране ефективността на регионалните екосистеми в креативните и творчески индустрии“, с финансовата подкрепа на програма Horizon Europe.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност