dual education in industry
|

Покана за подаване на предложения: Инициатива на Министерството на икономиката и индустрията за дуално обучение във висшето образование

Министерството на икономиката и индустрията Ви кани да подадете предложения за предстоящата учебна 2023/2024 г. по реда на Наредбата за условията и реда за осигуряване заплащането на разходите за обучение на студентите по договор с работодател. Тази съвместна инициатива с Министерството на образованието и науката има за цел да въведе елементи на дуалното обучение във висшето образование и да подпомогне прилагането на дуално обучение на кадри в страната.

С наредбата се уреждат условията и редът за кандидатстване и включване на работодатели в списък на работодателите, които могат да сключват договори със студенти, и се предвижда финансиране на разходите за обучение от държавния бюджет. След успешно завършване на обучението студентите ще работят за срок не по-малко от 5 години при работодателя по трудов договор, съобразно завършеното образование.

Ако проявявате интерес да инвестирате в обучението на своя персонал и да участвате в тази инициатива, учтиво Ви молим да изпратите своите предложения официално и на имейл info@rcci.bg до 31 март 2023 г. Работодатели, кандидатствали по инициативата през миналата учебна 2022/2023 година и не са сключили договор със студенти в специалности с недостиг на кадри, автоматично ще бъдат включени в списъка с предложения за работодатели през учебната 2023/2024 година и не трябва да изпратите нови приложения.

Не пропускайте тази възможност да подкрепите обучението и развитието на бъдещата работна сила! Моля, свържете се с нас на info@rcci.bg за повече информация или въпроси, които може да имате.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност