Празникът на град Русе 6 май богата програма и много събития
|

Празникът на град Русе – 6 май: богата програма и много събития

Скъпи приятели, на 6 май град Русе празнува своя празник, и Русенската търговско-индустриална камара има удоволствието да ви анонсира богатата програма на събитията, които ще се проведат в града през празничните дни.

Започваме предварителните празненства на 3 май с изложбата „През обектива на старите русенски фотоателиета“ в библиотека „Любен Каравелов“. Следващият ден, 4 май, Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ ще представи спектакъла си „Паисий“ в Доходното здание.

На 5 май се провежда Ден на отворените врати на Дунавската задруга на народните художествени занаяти, а Художествената галерия отбелязва своята 90-годишнина със събитието „Диалози между поколенията“. Вечерта дует „Ритон“ ще изнесе концерт на площада пред Общината.

На самия празник, 6 май, програмата е наситена с много събития през целия ден. Започваме с празнична Света литургия в храм „Свети Георги“ и Ден на отворените врати на Регионалния исторически музей. През деня ще има изложби, концерти и специални събития, а вечерта Николина Чакърдъкова, Мария Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл ще изнесат концерт на площада пред Общината, за да закрият празничната вечер.

Поканваме всички жители и гости на град Русе да се включат в празненствата и да се насладят на културните събития, които предстоят. Благодарим ви за интереса и ви пожелаваме приятни моменти с нашата празнична програма!

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност