Прогрес и нови възможности в рамките на проекта GEOLAND Покана за активно участие в опазването на ландшафта

Прогрес и нови възможности в рамките на проекта GEOLAND: Покана за активно участие в опазването на ландшафта

Имаме удоволствието да съобщим, че проектът GEOLAND прави сигурни стъпки в изпълнението на целите си. Вече е налице и техническото ръководство в допълнение към образователния наръчник, за който ви споменахме в миналия ни бюлетин. Можем да се похвалим и с още едно постижение, а именно: GEOLAND на онлайн GIS платформата, която вече е готова и налична за тестване. Каним ви да я разгледате и тествате с вашите студенти и ученици.

В четвъртия брой на бюлетина ще научите повече за нови политики в сферата на опазването на околната среда и ландшафта, като Стратегията на ЕС за биологично разнообразие за 2030 г., дигитални инструменти в подкрепа на ландшафта, както и други интересни теми във връзка с опазването на ландшафта и NATURA 2000.

Използваме случая, за да ви отправим отново покана да се включите в тестването на наръчника и специализираната платформа GEOLAND, която ще позволи на голям брой заинтересовани лица, в това число експерти, студенти, преподаватели и дори любители, да дадат своя принос за опазването и облагородяването на българския и европейския ландшафт. Ако желаете да станете част от тази инициатива самостоятелно, с вашите ученици или студенти, моля, свържете се с нас, за да ви дадем напълно безплатен достъп до платформата, както и насоки за работа с нея.

Резултатите, въведени в платформата, ще бъдат използвани за създаването на серия от препоръки за политики, които ще бъдат подадени към съответните регионални, национални и европейски власти с цел адресирането на текущи и възможни бъдещи проблеми, свързани с европейския ландшафт като цяло. Включвайки се, вие можете да дадете своя принос в това, както и да дадете глас на иначе пренебрегнати теми и проблеми в тази връзка.

Надяваме се, че ще се включите в GEOLAND инициативата и заедно да помогнем за осъществяването на едно по-благоприятно бъдеще в сферата на опазването на българския ландшафт за всички.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност