| |

Регионална среща за дуално обучение по австрийски модел

Заснемане 1

Град Русе ще бъде домакин на регионална среща „Бизнесът за образованието“. Тя ще се проведе на 9.03.2023 в зала „Европа“ на Доходно здание, а по време на събитието ще бъдат представени добри практики от дуалната форма на обучение в страната, споделени от участващи компании и професионални гимназии.

Срещата се организира по проект „Дуално обучение в България“ / GODUAL при Стопанска камара Австрия/AdvantageAustria, а Русенска търговско-индустриална камара е основен партньор на проявата. Специални гости на събитието ще бъдат: г-н Филип Купфер, търговски съветник при австрийско посолство и директор на AdvantageAustria, г-жа Полина Златарска, експерт в Министерство на образованието и науката и г-н Пенчо Милков, кмет на Община Русе.

Целта на проекта GODUAL е чрез по-качествено професионално образование в България да се осигурят така необходимите за бизнеса квалифицирани кадри. Резултатното дуално обучение ще гарантира по-ниска безработица сред младежите и по-добро икономическо развитие на регионите в страната. Като отражение на това ще се повиши имиджа на професиите, ще се намали миграцията в чужбина и ще се задържат младите хора.

За да заявите своя интерес за интерес за участие в проявата, е необходимо да се свържете с г-жа София Дамянова на тел. 0888 725 700 или мейл sofia@godual.eu, не по-късно от 7.03.2023 г.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност