MicrosoftTeams image 31
|

Русе събра международни лектори нa конференция за онлайн търговия

Водещи експерти очертаха e-commerce тенденциите на Digital4Ruse

Второто издание на конференцията Digital4Ruse се проведе през изминалата събота и превърна крайдунавския град в своеобразен е-commerce hub. В нея взеха участие дванадесет лектори от България и Румъния, които подробно разгърнаха темата за международната онлайн търговия пред близо 170-те посетителя. Как да се подготвим за онлайн бизнес и какви са съветите на юристите, какво знаем и какво-не за международния e-commerce и как да представим успешно нашия онлайн магазин на международната сцена бяха част от въпросите, които получиха отговори от експертите, лектори на Digital4Ruse.

Конференцията се проведе на 8 април в Канев център и беше открита от кмета на града Пенчо Милков, Любомир Атанасов, основател на конференциите Digital4 и ректора на РУ “Ангел Кънчев” акад. Христо Белоев дтн, който беше домакин на събитието. Пенчо Милков приветства участниците и подчерта “От Русе тръгват десетки начинания и съм удовлетворен, че големият потенциал на града ни се оценява от дигиталния бранш и ще се инвестира в развитието му”. Той допълни, че Digital4Ruse и подобни срещи ще допринесат за разкриването на нови възможности пред водещите компании в тази сфера. След приветствието си към участниците на Digital4Ruse акад. Белоев отбеляза, че домакинството на подобен тип събития допринасят за повече престиж на Русенския университет, а Любомир Атанасов изказа благодарността си за подкрепата и домакинството на Русе. Той подчерта, че едно събитие е успешно, когато на него се срещат и запознават бъдещи бизнес партньори, а за своите 8 години конференциите Digital4 са създали много такива срещи и продължават да създават условия за това.

Русе беше първата спирка от наситения събитиен календар на инициативите, обединени под бранда Digital4. През този месец още два града ще бъдат домакини на конференциите – Благоевград на 22 април и Бургас на 27 и 28 април. Пилотното издание на Digital4Blagoevgrad ще представи Новите дигитални възможности за 2023 година и ще предложи на посетителите полезна и интересна програма. Темата за онлайн търговията ще бъде продължена на Digital4Burgas: Иновации, технологии и e-commerce в първото двудневно събитие  в календара за тази година.

Digital4Ruse се осъществи в партньорство с Община Русе, Българо-Румънската търговско-промишлена палата, Русенска търговско-индустриална камара, Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия, Enterprise Europe Network Bulgaria и Русенски университет “Ангел Кънчев”.

P1000396 1
P1000411 1

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност