1672208310175
|

„Солар МД“ откри фабрика за сглобяване на батерии в Русе

Днес в Русе беше проведена церемония по откриването на фабрика за сглобяване на батерии за съхранение на енергия, собственост на южноафриканската компания „Солар МД“. Сред гостите на събитието беше изпълнителният директор на РТИК – г-н Милен Добрев.

„Солар МД“ е основана през лятото на 2014 г. Компанията е лидер при производството на системи за съхранение на енергия в Африка с над 7000 успешно реализирани проекта през последното десетилетие. На два пъти получава приза за най-добра соларна компания в Кейптаун, Южна Африка. Освен с производство на продукти, се занимава със системна интеграция, инсталации, както и с мониторинг и поддръжка.

Причината за откриването на новото производствено звено е с цел оптимизиране на доставките до клиентите на компанията в Европа, обяснява един от съоснователите на фирмата Калоян Димов, родом от Русе.

Според информация на Forbes, инвестицията на компанията в Русе е около 3 млн. лв.

Производственият капацитет на съоръжението ще бъде около 60 мегаватчаса на година с тенденция към разширяване. Първоначално ще бъдат наети 15 служители.

По време на церемонията присъстваха още представители на бизнеса, синдикатите, местната и държавна власт.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност