Конференция Иновации и растеж Русе предостави възможности за по-тясно сътрудничество между бизнеса и държавните институции
| |

Конференция „Иновации и растеж: Русе“ предостави възможности за по-тясно сътрудничество между бизнеса и държавните институции

Днес в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ се проведе конференцията „Иновации и растеж: Русе“, организирана от Русенска търговско-индустриална камара съвместно с Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). Над 100 представители на местния бизнес се включиха в събитието, на което присъстваха още министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, представители на Българска банка за развитие (ББР), Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ (Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“), както и Фонд мениджър на финансови инструменти (Фонд на фондовете).

По време на бизнес срещата бяха представени инструментите за развитие и подкрепа на българския бизнес, свързани с насърчаването на иновациите, интернационализацията, новите технологии и проектите за финансиране от страна на съответните институции. Представителите на бизнеса пък имаха възможността директно да се допитат до представителите на институциите и да задават конкретни въпроси или да отправят предложения.

Със събитието символично се отбелязват и 132 години от създаването на Русенска търговска камара, която е и първата я страната. Изпълнителният директор на РТИК Милен Добрев откри и благотворителна инициатива, която има за цел да обнови част от сградата на Регионална библиотека, която е построена преди повече от 100 години от Търговската камара.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност