Завършен проект

Cross Border Cooperation Audio Travel Guide

Cross Border Cooperation Audio Travel Guide

Продължителност: 18 февруари, 2016 – 18 февруари, 2018

CBC Audio travel guide е българо-румънски проект с цел подобряване на устойчивото използване на природното наследство и ресурси.

CBC Audio Travel Guide предлага решение на проблема за запазване на туризма чрез подобряване на устойчивото използване на природното и културното и чрез по-доброто популяризиране на туристическите атракции и дейности в трансграничния регион. Целите на проекта ще бъдат постигнати чрез проектирането на 5 широкообхватни туристически продукта, специфични за трансграничния регион RO – BG и предоставянето на нова, интегрирана аудио туристическа услуга.

С общ бюджет от 701,396.75 евро, CBC Audio Travel Guide генерира следните резултати: списък с 1.500 основни туристически атракции в региона, разделени на 5 категории, интегрирана услуга за аудио екскурзовод, предлагаща информация за  туристически атракции. Тази услуга се предлага чрез обаждане на специален телефонен номер или, за тези, които имат връзка с интернет, чрез изтегляне на приложение за мобилни устройства, което интегрира функцията за проследяване на GPS или като използвате раздела за специализирано аудио ръководство на уебсайта на проекта. Чрез съвместното валоризиране и повишаване на осведомеността за природното и културното наследство на региона, проектът цели увеличаване до 32.400 нощувки до 2018г.

Основните продукти са завършени, уебсайтът www.audiotravelguide.ro и мобилното приложение (пътеводител): www.audiotravelguide.eu бяха разработени. 720 дестинации в Румъния и 297 дестинации в България са представени сега в интернет и мобилното приложение (включително GPS, аудио и писмена версия).

Партньори

Chamber of Commerce and Industry Vratsa Logo

Търговско-промишлена палата Враца

Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor EUROPROJECT (CCMP EUROPROJECT) Logo

„Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor“ EUROPROJECT (CCMP EUROPROJECT)