РТИК се включва в Европейската седмица на професионалните умения

РТИК се включва в Европейската седмица на професионалните умения

Русенска търговско-индустриална камара ще се включи в общоевропейската Седмица на професионалните умения с форум-изложение, насочено към бизнеса, местни институции, специалисти и всички заинтересовани страни.

Седмицата (14-18 октомври 2019) е инициатива на Европейската комисия, и цели да направи по-привлекателно професионалното образование и обучение (ПОО) в подкрепа на качествените умения и работните места чрез прояви, които се провеждат из цяла Европа. Тази година РТИК участва с форум-изложение “Професионални умения, стажуване и продължаващо обучение“, в което ще се включат местни фирми, професионални гимназии, центрове за продължаващо, професионално обучение, и граждани. 

Основна цел е да бъдат представени възможностите за професионално образование, стажуване, професионална квалификация и преквалификация. Ще бъде отделено особено внимание на завършващите ученици и студенти,  и техния кариерен избор или продължаващо обучение. Инициативата е и перспектива за задълбочаване на партньорствата между бизнеса и образователните институции, и да даде тласък за създаване на нови такива.  

Форумът ще включва още дискусия за начини за включване на младежите извън образователната система и трудовия пазар, представяне на възможности и добри практики в сферата на ПОО, дуалното образование, стажуване и чиракуване, като се предвижда и свободна програма, в която посетителите ще имат възможност да установят контакт едни с  други и да обменят идеи и опит.

Съорганизатор е Русенски университет „Ангел Кънчев“, който е и домакин на събитието. То ще стартира в 14:00 на 17 октомври, във Втори корпус.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност