20230705 100823 scaled

Българска делегация участва в икономически и търговски форум в Шаоксинг, Китай

Българската делегация, организирана от Българската търговско-промишлена палата и включваща г-н Милен Добрев от Русенската търговско-индустриална камара, продължава своето посещение в Китай с участие в икономическия и търговски форум в Шаоксинг. Денят беше пълен с вълнуващи дейности, които включваха пътуване до Шаоксинг и участие във форума, посветен на развитието на двустранния бизнес.

Сутринта делегацията посети Шаоксинг Integrated Circuit Industrial Park, едно от водещите места за научни изследвания и индустриална инкубация в Китай. Посещението беше отлична възможност за делегацията да се запознае с последните технологични достижения и възможности за индустриално сътрудничество.

Следващата точка от програмата беше участието в икономическия и търговски форум в Шаоксинг. Г-н Добрев, ръководител на българската делегация, отправи приветствие към водещите индустриални компании от региона, като представи България като потенциален партньор. Той обсъди възможностите за развитие на двустранни бизнес връзки, предимствата за инвестиции в България, както и възможностите, които българската икономика предлага на китайските компании.

В рамките на форума беше проведена серия срещи с китайски предприемачи и представители на правителството, посветени на обсъждане на възможностите за билатерално икономическо и търговско сътрудничество. Всички тези дейности бяха част от усилията на делегацията да насърчава българския бизнес и да укрепва търговските връзки между България и Китай.

Мачмейкинг конференцията в Шаоксинг беше още една успешна стъпка в посоката на по-голямо икономическо сътрудничество между България и Китай. Очакваме с голям интерес следващите дейности и събития от програмата на българската делегация, организирана от Българската търговско-промишлена палата.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност