Българският стартъп FoodObox, борещ се с разхищението на храната, привлече 300 хил. евро

Българският сартъп FoodObox, който бе големият победител в конкурса за най-добър иновативен проект в рамките на Международния инвестиционен форум, организиран от Русенска търговско-индустриална камара през месец май, спечели 300 хил. евро финансиране.
Половината от средствата са от фонда Innovation Capital, който работи чрез съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие пред Фонда на фондовете. Останалата част от средствата е привлечена от общо 9 бизнес ангели. Освен външното финансиране, в компанията е вложен и близо 100 хил. евро личен капитал.

FoodObox представлява иновативно приложение, което е създадено да се бори с разхищението на храната. Чрез него можете да закупите висококачествена храна, която иначе би била изхвърлена, на достъпна цена. Основатели на FoodObox са Джейн Димитрова и Велин Керков. Към момента услугата се предлага в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Велико Търново и други по-малки градове.

Привлечените средства ще се вложат в усилия за установяване на лидерска позиция в България. Това включва удвояване на обектите-партньори от 400 до 1000 в рамките на следващите 9 месеца, разрастване на екипа, и инвестиции в IT и маркетинг.

Основателите имат амбицията FoodObox да стане пазарен лидер не само в България, а и в цяла Източна Европа. Предстои следващия пазар да бъде Румъния, започвайки от Букурещ.

The Bulgarian startup FoodObox, fighting food waste, attracted 300,000 euros

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност