20231116 103353 1

Вдъхновяваща среща с млади предприемачи в рамките на Световната седмица на предприемачеството

В рамките на Световната седмица на предприемачеството представители на РТИК се включиха, като специални гости на инициативата „Аз съм предприемач“ на ПГИУ „Елиас Канети“. Събитието се проведе със съдействие на Джуниър Ачийвмънт – България, в час по Предприемачество в 8В клас, специалност „Електронна търговия“.

 Изпълнителният директор на РТИК – господин Милен Добрев, запозна младежите с дейността на камарата и ролята ни като свързващо звено между образование и бизнес. А Десислава Димитрова – организатор обучения – представени някои от текущите проекти на РТИК, сред които Regio.Digi.Hub, GenZ4GD и инициативи изпълнявани в сътрудничество с БИЦ Инобридж, като SPECTRA и STRESSOUT.

Освен като презенатори, нашият екип влезе и в ролята на публика, пред която възпитаниците на гимназията представиха свои бизнес идеи отличени с призови места от различни международни, национални и регионални конкурси.   

Моника Миткова, Пламена Петкова, Ралица Стефанова и Михаела Мицова от 12А, специалност „Икономическа информатика“ представиха „ИНОКАРД“- бизнес идея за изработване на безконтактни визитки и здравни карти базирани на NFC технология.

Даниел Георгиев от 12А клас, специалност „Икономическа информатика“, представи своята парти игра „Брат, не можеш“. Тя цели да промени начина, по който се забавлява младежта и да насърчи общуването очи в очи.  

Борис Блажев от 12А клас, специалност „Икономическа информатика“ представи идеята „Горските вълци“, която представлява иновативен уебсайт, промотиращ изкуството посредством новите технологии за добавена реалност.

В събитието „Аз съм предприемач“ се включиха и осмокласниците Йоан Бухов и Йоан  Цветков, които направиха кратка презентация на тема– „Защо искам да стана предприемач“? Младежите представиха и своята бизнес идея за платформа за създаване на платени или безплатни уроци Horse – Learning skills.

Щастливи сме, че все по-често срещаме талантливи и мотивирани млади хора желаещи да развиват предприемаческа дейност, а участието на РТИК в инициативата е един от примерите за системните усилия, които полагаме за изграждане на една по-благоприятна предприемаческа екосистема.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност