20231212 114032 scaled
|

Водещите ESG експерти от denkstatt обучават русенския бизнес в партньорство с РТИК

На 12.12.2023 г., Русенска търговско-индустриална камара (РТИК) в сътрудничество с denkstatt България проведе ключов семинар на тема „Интегриране на ESG в управлението на компанията“. Събитието, организирано в конферентната зала на РТИК, беше насочено към обучение на местните фирми за важността и прилагането на ESG (Екологични, Социални и Управленски стандарти) в бизнес средата.

denkstatt Group, водеща консултантска компания за устойчиво развитие в Европа, със своя богат опит в областта на ESG, декарбонизация и управление на околната среда, внесе своята експертиза в семинара. С офиси в пет европейски страни, компанията предоставя важни насоки и подкрепа за бизнесите, стремящи се към устойчиво развитие.

Особено значим е приносът на българското подразделение на denkstatt, което се отличава като най-опитната компания в консултирането по ESG в България. Присъствието на denkstatt на българския пазар от 16 години и опитът на нейния екип от близо 30 души са от ключово значение за подпомагането на местните индустрии в адаптирането към промените и предстоящите изисквания на европейските регламенти и очакванията на инвеститорите.

Представителите на denkstatt Боян Рашев и Денислав Борисов разгледаха в дълбочина ESG стандартите, CSRD и Таксономията на ЕС. Те подчертаха значението на тези рамки за корпоративното управление и докладване, като особено внимание беше обърнато на процеса на създаване на ESG доклади – от изискванията за ресурси до времетраенето за тяхната подготовка.

Освен това, беше обсъдено как таксономията на ЕС допринася за допълнителни възможности за финансиране на компаниите, които се съобразяват с CSRD изискванията и активно докладват своите устойчиви дейности, подчертавайки важността на тези практики за продължаването на успешен бизнес дори при наличието на допълнителни бюрократични задачи.

Семинарът демонстрира ангажимента на РТИК да подкрепя местните фирми в тяхното развитие и прилагане на устойчиви практики. Участието на представители от бизнес мрежата на РТИК подчерта значението на семинара като платформа за обучение, обмяна на идеи и създаване на мрежови връзки.

Събитието „Интегриране на ESG в управлението на компанията“ беше важна стъпка в подкрепа на устойчивото развитие на русенския бизнес. РТИК и denkstatt показаха своето лидерство в предоставянето на знания и инструменти, които помагат на компаниите да се адаптират към съвременните устойчиви практики и регулации.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност