Втора партньорска среща по проекта Be-Digital в Никозия, Кипър

Втора партньорска среща по проекта Be-Digital в Никозия, Кипър

Be Digital Logo 3 2

На 3-4 май 2023 г. в Никозия, Кипър, се проведе втората партньорска среща по проекта Be-Digital. Русенската търговско-индустриална камара също взе участие в този важен момент, насочен към разработването на програма за обучение в областта на дигиталните вериги на доставка.

Проектът Be-Digital има за цел да отговори на нарастващата нужда от специалисти в областта на дигиталните вериги на доставка. Той предлага иновативна програма, която съчетава образование и практически умения чрез сътрудничество между образователни и корпоративни организации.

По време на срещата партньорите дискутираха изготвянето на учебни планове и материали, разработката на интерактивни инструменти за обучение, планирането на пилотни курсове и оценка на резултатите от проекта. Освен това, бяха обсъдени въпроси, свързани с управлението на проекта и отчитането на постигнатите цели.

Основните тематични области, върху които ще се концентрира Be-Digital, са: автоматизирани ръководени превозни средства (AGVs), интернет на нещата (IoT), анализ на данни и големи данни (включително блокчейн), допълнена и виртуална реалност (AR/VR). За всяка област ще бъдат разработени два курса – въведителен и продължаващ.

Партньорите в проекта включват университети, предприятия и образователни организации от Гърция, Италия, Кипър и Португалия. Чрез съвместна работа, те ще разработят и оценят качеството на предложените курсове, както и ще организират мобилност и транснационално сътрудничество в областта на дигиталните вериги на доставка.

След успешното провеждане на втората партньорска среща, екипите продължават с разработването на учебните материали и интерактивните инструменти. В близко бъдеще ще бъдат организирани интензивни пилотни курсове за студенти в четирите участващи страни, които ще послужат за проверка на ефективността и качеството на предложените програми.

Проектът Be-Digital е важна стъпка към обновяването на образователните системи и подготвянето на новото поколение специалисти, които ще се адаптират към трансформацията на традиционните бизнес модели към дигитални и устойчиви такива. Това сътрудничество между образователни и корпоративни организации ще предостави на студентите висококачествено образование, което ще им позволи да се справят успешно с предизвикателствата на бързо променящия се свят на дигиталните технологии.

Русенската търговско-индустриална камара е горда да бъде част от този проект и с нетърпение очаква да види резултатите от нашата съвместна работа. Бъдете сигурни, че ще Ви информираме за всички новости и развития, свързани с проекта Be-Digital, както и за предстоящите събития и обучения.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност