Бърз влак ще свързва Русе с летището на Букурещ
|

Модернизация на железопътната линия Букурещ-Гюргево: нови възможности и ползи за региона на Русе

Проектът по модернизация на железопътната линия между Букурещ и Гюргево ще донесе значителни ползи за гражданите и бизнеса в региона на Русе. След завършване на първия етап на проекта, времето за превози на пътници и товари ще бъде съкратено с 80 мин. Това ще улесни комуникацията и транспорта между Русе и румънската столица.

В дългосрочен план, модернизацията на железопътната линия ще повиши оперативната скорост и условията за безопасност на пътниците и товарите, което ще направи железопътния транспорт по-привлекателен и конкурентен. Жителите на Северна България ще могат да пътуват с влак директно до летище Отопени, което има двойно по-интензивен въздушен трафик и много повече дестинации от софийското.

По-добрата транспортна инфраструктура ще спомогне за развитието на бизнеса в региона на Русе, като улесни транспорта на стоки и пътуванията на служителите между България и Румъния. Проектът е съвместим с по-амбициозните планове на Румъния за развитие на реките Арджеш и Дъмбовица, както и за създаване на изкуствен канал Букурещ – Дунав, което може да създаде допълнителни възможности за транспорт и търговия в района.

За да прочетете цялата статия, кликнете тук. Автор: Моника Върбанова, вестник Капитал.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност