20230321 140825 min
|

Посолствата на САЩ в България и Румъния бяха домакини на бизнес среща за насърчаване на партньорства и инвестиционни възможности със САЩ

По-рано днес търговските представителства към посолствата на САЩ в България и Румъния, със съдействието на Община Русе, Русенската търговско-индустриална камара и Българо-румънската търговско-промишлена палата, проведоха успешна бизнес среща на тема „Партньорство с Търговски отдели на посолствата на САЩ в София и Букурещ“ и представиха „Програмата за подпомагане на чуждестранните инвестиции на правителството на САЩ SelectUSA“ и предстоящата „SelectUSA Investment Summit 2023“, която ще се проведе през май 2023 г.

На събитието присъстваха бизнес собственици, предприемачи и представители на различни организации, които се интересуваха от проучване на потенциални партньорства и възможности за инвестиции със САЩ. Програмата на събитието включваше презентации на ключови лектори в бранша.

Откриването на кръглата маса проведоха г-жа Златомира Стефанова, заместник-кмет на Община Русе, г-н Милен Добрев, изпълнителен директор на Русенската търговско-индустриална камара и г-жа Елеонора Иванова, изпълнителен директор на Българо-румънската търговско-промишлена палата.

Г-н Питър Делин и г-жа Емилия Танева, търговски съветници, представиха Търговския отдел на Посолството на САЩ в България. Г-жа Мелиса Марсалек, търговски аташе в посолството на САЩ в София, представи програмата SelectUSA и SelectUSA Investment Summit 2023 г. Г-жа Лаура Хименес, търговски аташе в посолството на САЩ в Букурещ, и г-жа Моника Еремия, търговски съветник, представиха търговския отдел на посолството на САЩ в Румъния.

Г-н Ивайло Маринов, съветник в Посолството на България в Румъния и ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси в Букурещ, представи допълнителни възможности за партньорство. Събитието включваше и кафе пауза, по време на която присъстващите имаха възможност да се включат в дискусии, да задават въпроси и да получават отговори.

Като цяло бизнес срещата беше информативна и предостави ценни прозрения и информация за присъстващите, които се интересуваха от проучване на потенциални партньорства и инвестиционни възможности със САЩ.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност