РТИК и водещи фирми обсъждат дигиталното бъдеще на Русе на Digital4Ruse 2024
|

РТИК и водещи фирми обсъждат дигиталното бъдеще на Русе на Digital4Ruse 2024

На 13 април, в историческото Доходно здание в Русе, се проведе поредното издание на конференцията Digital4Ruse, организирана от Internet Media Group. Русенската Търговско-Индустриална Камара (РТИК) и нейните членове имаха ключово участие в откриващата панелна дискусия, посветена на дигиталното бъдеще на бизнеса в региона.

Изпълнителният директор на Камарата, г-н Милен Добрев, заедно с водещи представители на членуващи фирми като г-н Уве Кьолер, генерален мениджър на Хускварна Русе, г-н Траян Георгиев, финансов мениджър и прокурист на Бадер България, г-н Светослав Василев, управител на Сивико и г-н Велислав Войков, ръководител на отдел в СЛ Индъстрис, споделиха своите виждания и опит в областта на дигитализацията. Обсъждането подчерта значението на иновациите и технологичното развитие за успеха и устойчивостта на бизнеса.

Панелът даде възможност за задълбочен анализ на предизвикателствата и възможностите, които цифровата трансформация предлага на компаниите в региона. Освен това, дискусията разгледа и важни теми като развитието на дигитални умения сред служителите и стажантите, намирането на квалифицирани кадри, както и видовете умения, които ще бъдат в търсене през следващите години.

Публиката активно участва в дискусията, като зададе редица въпроси, сред които бяха такива за създаването на ефективно взаимодействие между бизнеса и академичната общност и уменията, върху които младите хора трябва да се фокусират за подготовка за бъдещите им кариери. Това подчерта значението на синергията между образование и индустрия и насочи вниманието към създаването на устойчиви модели за сътрудничество.

Digital4Ruse 2024 се оказа успешна платформа за обмяна на идеи и стратегии за адаптация към бързо променящите се технологични и икономически условия. Русенската Търговско-Индустриална Камара продължава да бъде в челните редици на подкрепата за бизнеса при неговата цифрова трансформация, предлагайки ресурси и инициативи, които помагат на членовете и на по-широката бизнес общност да остават конкурентоспособни в динамично развиващата се дигитална епоха.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност