РТИК отправя покана за участие във визита за професионален обмен в Норвегия
|

РТИК отправя покана за участие във визита за професионален обмен в Норвегия

Русенска търговско-индустриална камара организира визита за професионален обмен до Норвегия в периода 19-23 юни 2023г., целяща споделяне на добри практики между представители на бизнеса от България и Норвегия. Визитата ще даде възможност на български малки и средни предприятия и техните служители да разширят своите контактни мрежи, да видят от първо лице използването на иновативни бизнес решения в реални условия, както и да обсъдят евентуалното им внедряване в тяхната текуща сфера на дейност.

Целта на обмена е да предостави възможност за проучване на иновативните практики на норвежки компании в сферата на зелените иновации и кръговата икономика, намиращи се в градовете Стайнхер, Вердал и Трондхайм. Посещението ще предостави опит от първа ръка за техните новаторски подходи и ще вдъхнови по-задълбочено разбиране на устойчивостта.

Предварителният списък на норвежките компании, които ще бъдат посетени, включва:

  1. Innherred Renoasjon: компания, активна в сферата на кръговата икономика и рециклирането с ангажимент към устойчивостта и разнообразни инициативи, насочени към създаване на по-екологично и осъзнато бъдеще.
  2. Ecopro: компания, която чрез техните иновативни процеси за създаване на газ, превръща отпадъците в ценен ресурс, за да допринесе за по-зелен и по-ефективен енергиен пейзаж.
  3. Skogn Retura IR: компания, прилагаща устойчиви практики за рециклиране на дървесина, минимизирайки въздействието върху околната среда и насърчавайки кръгов подход към използването на дървесина.
  4. Livid: компания за производство на устойчива мода, използваща новаторски методи както за снабдяване с материали, така и за намаляване на отпадъците от производственият процес.

Ако сте представител на малко и средно предприятие и имате интерес за участие във визитата, молим да ни изпратите попълнен формуляр за участие, намиращ се на този адрес не по-късно от 01.06.2023г в 17:00ч. След разглеждане на заявките, общият брой на участниците, които ще бъдат допуснати за участие, е 5.

Разходите за пътуването и настаняването на участниците ще бъдат покрити от Русенска търговско-индустриална камара. Задължително условие е участниците, които подадат заявка за участие във визитата, да разполагат с валиден задграничен паспорт за пътуване.

За повече информация, касаеща организацията на визитата, можете да се свържете с Ирена Иванова чрез следният имейл: ivanova@rcci.bg или на телефон: +359 82 825875

Визитата се организира като част от проект “Green Change Agents”, финансиран от Норвежкия финансов механизъм, в партньорство с Prios Kompetanse, Норвегия.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност