IMG 8316
|

Уъркшоп „Бизнес с кауза“

Финансовата грамотност е важна предпоставка за успеха на всяко бизнес начинание. Водени от това убеждение, ние-от РТИК организирахме последното от поредица събития за представяне на резултатите от проект FINMAN като практично насочен уъркшоп.

„Бизнес с кауза“ бе заглавието, което на 23ти януари 2023-та събра в „Център Трапезата“ близо 40 участника, сред които представители на НПО сектора, образованието и много млади граждани на град Русе.

Събитието се проведе в две части – образователна и практическа.

В образователната част бяха представени всички интелектуалните продукти по проект FINMAN. Аудиторията бе запозната с функционалността на образователната платформа ( FINMAN (academy-finman.eu), а представянето на модула „Лично и бизнес бюджетиране“ бе плавен преход към практическата част на събитието.

По време на втората част, младежите имаха възможност да работят по 5 реални казуса предоставени от 5 местни НПО организации. По метода на мозъчната атака и прилагайки инструмента бизнес канава, младежите и техните ментори от участващите НПО-та разработиха идейни проекти – решения на поставените проблеми.

Събитието приключи с неформална нетуъркинг сесия, на която бяха обсъдени възможности за сътрудничества, изпълнение на генерираните решения и не на последно място възможностите за репликиране на програмата FINMAN в местните училища.

FINMAN (Програма за управление на лични финанси) е проект за обучение на възрастни с обща продължителност 24 месеца по програма Еразъм +. Проектът се изпълнява в партньорство с още 7 организации от 6 европейски държави и цели да даде базисни познания на хора с ниска финансова грамотност предоставяйки обучение по теми като – данъчно облагане, киберсигурност, онлайн банкиране, ипотеки и заеми и други.

Повече информация за проекта неговите дейности и резултати може да получите на Finman Project | Facebook и на сайта на проекта.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност