Експерт на РТИК е член на международна група за добри практики за насърчаване на младежкото предприемачество

Десислава Димитрова – Експерт европейски програми и проекти към  Русенска търговска-индустриална камара, стана част от международна група за добри практики в инкубирането на млади социални предприемачи. Групата се сформира като част от програма Better Incubation ( http://betterincubation.eu/) и цели да обследва и селектира най-добрите практики в подпомагането на млади предприемачи желаещи да развиват свой социален бизнес. В продължение на цяла година експерти от бизнес подкрепящи организации от цяла Европа ще работят заедно за откриването и трансферирането на най-добрите инструменти и подходи за подпомагане на млади предприемачи с кауза.

An RCCI expert is a member of an international group of good practices for promoting youth entrepreneurship 1

Работата на групата ще премине през 3 основни етапа: 

1) широко проучване; 

2) взаимна оценка и селекция на най-успешните добри практики;

3) пилотното им тестване в  различни национални контексти.

Oсвен експертната група за младежко предприемачество, като част от програмата  Better Incubation ще работят още специализирани групи за подпомагане на женското предприемачество, на предприемачите мигранти, на предприемачите с увреждания и на тези от трета възраст.  

Better Incubation е 2-годишна програма (2021 – 2023) захранвана от проекта LIAISE, финансиран по програмата на Европейския съюз за Заетост и социални иновации. Тя обединява усилията и експертизата на Европейската мрежа на бизнес иновационните центрове (EBN | Innovation network), Impact Hub (IHUB –  Homepage – Impact Hub) и Европейската асоциация за венчър филантропия (EVPA -Welcome | EVPA ) и цели промяна в системата на бизнес инкубирането цел да го направи по-приобщаващо и ефективно. 

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност