| |

Българо-японски семинар по въпроси на икономическите отношения между България и Япония

Бизнес делегация с провеждане на българо-японски семинар по въпроси на икономическите отношения между България и Япония и двустранни срещи, Токио, 18 – 22 септември 2019 г.

На 20 септември 2019 г., в сградата на Токайския университет, гр. Токио, Япония ще се проведе българо-японски семинар по въпроси на икономическите отношения между България и Япония. Проявата се организира съвместно от посолството на Република България в Токио и Японско-българската фондация по повод годишнини от българо-японските отношения, които през 2019 г. отбелязват своя троен юбилей – 110 години от началото на официалните двустранни контакти, 80 години от установяването на дипломатически отношения и 60 години от възстановяването им.

За участие в събитието, от японска страната са поканени представители на Японската организация за външна търговия (JETRO), както и японски фирми, проявяващи интерес от осъществяването на бизнес контакти с български и такива, които вече присъстват на българския пазар. Целта на проявата е представяне на възможностите за развитие на делови връзки между японски и български фирми, запознаване със спецификата и възможностите на пазара, както и осъществяване на инвестиционна дейност в приоритетни сектори на българската икономика.

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) сформира бизнес делегация, водена от г-жа Лилия Иванова, заместник-министър на икономиката на Република България за представители на следните сектори на българската икономика: информационни технологии и аутсорсинг на бизнес процеси, автомобилостроене и производство на автомобилни части, електроника, фармацевтика, земеделие, хранителна промишленост и туризъм, която ще вземе участие в българо-японския семинар и в двустранните срещи.

Желаещите да участват в делегацията, следва да заявят предварителен интерес, като  изпратят попълнена приложената регистрационна форма най-късно до 15.08.2019 г. на е-mail адрес: nt.necheva@sme.government.bg. Допълнителна информация може да получите от Наталия Нечева 02/940 79 78, дирекция „Интернационализация на малките и средните предприятия“.

Всички разходи за самолетни билети, хотелско настаняване, медицинска застраховка, вътрешен транспорт, трансфери и дневни, са за сметка на участниците. На регистрираните ще бъдат допълнително изпратени информация с финансовите параметри и подробна програма на посещението.

За повече информация, заинтересованите компании могат да се свържат и с Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации” при БТПП, на телефон 02/8117 489.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност