|

Бизнес делегация до Намибия, Мозамбик и Кения, 21-26 януари 2019

Българската търговско-промишлена палата проучва интереса на бизнеса за участие в делегация до Намибия, Мозамбик и Кения, която да придружава заместник министър – председателя и министър на външните работи на Република България г-жа Екатерина Захариева по време на официалното и посещение в африканските страни в периода 21 – 26 януари 2019г.

Горепосочените африкански страни се характеризират със следните особености:

Най-голям дял в икономиката на Намибия заемат секторите минно дело, селско стопанство и туризъм. Страната има силно развит банков сектор. Интересът на бизнес-средите в България към намибийския пазар постепенно нараства, особено с разкритите възможности за износ на медни руди и техните концентрати.

През последните години в Мозамбик се наблюдава обширна реформа, която е в основата на икономическия ръст на страната. Перспективни групи стоки за износ в африканската страна са: хладилници, замразители, консерватори и др, готови и консервирани храни, пластмасови тръби и маркучи.

Кения е сред развитите икономики в Източноафриканската общност и е център за финансови, комуникационни и транспортни услуги. Сред предимствата на Кения могат да бъдат посочени доброто географско положение, либералната икономика и добре развитият частен сектор. Основните отрасли включват: селско стопанство, горско и рибното стопанство, минно дело, промишленото производство, енергетиката, туризъм и финансови услуги. Правителството на Кения предприема редица регулаторни реформи за стимулиране на чуждестранните инвестиции.

Заинтересованите могат да потвърдят своето участие в срок до 20 декември 2018 /четвъртък/ на e-mail: m.markova@bcci.bg. БТПП ще информира допълнително за финансовите условия за участие и програмата на посещнието.

При наличието на допълнителни въпроси: дирекция „ Международно сътрудничество и междунродни организации“, тел.: 02 8117 494, 8117 489.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност