Добри новини за българската модна индустрия

Добри новини за българската модна индустрия

Учредената през месец септември Българска Модна Асоциация с участие в „ТексТейлър Експо 2019“, Пловдив и White Label World Expo в Лондон

На 30 октомври 2019 г. бе проведена среща между представители на Българска Модна Асоциация и Българската търговско промишлена палата (БТПП), на която бяха обсъдени възможности за сътрудничество и развитие на новата браншова организация.

На срещата в Палатата от страна на Българската Модна Асоциация присъстваха Силвия Кабаиванова, неин председател и дългогодишен главен редактор на www.fashion.bg, Деан Манев, зам.-председател на БМА и Милен Добрев, изпълнителен директор на Русенската търговско-индустриална камара.

Създадената през септември Българска Модна Асоциация вече е планирала участие на редица събития у нас и в чужбина, с цел популяризиране на българската мода и подпомагане на фирмите от тази индустрия при навлизането им на чуждестранни пазари. Стартът е на „ТексТейлър Експо 2019“ (7-9 ноември в Пловдив), където асоциацията ще има свой щанд. На 27 и 28 ноември БМА ще участва и в изложението White Label World Expo в Лондон, където се събират хиляди световни бизнес лидери, предприемачи, онлайн продавачи, търговци на дребно и дистрибутори за срещи с представители от Amazon, E-Bay, Shopify и други топ компании за електронна търговия. БМА кани фирмите, които желаят продуктите им да бъдат представени на щанда на асоциацията на изложенията в Пловдив и Лондон да заявят интерес на email silvia@bgfa.eu

По време на срещата председателят на Палатата Цветан Симеонов изрази интерес към инициативите и плановете на новоучредената асоциация и подчерта ангажираността, с която БТПП се отнася към родното производство.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност