Ruse students were Managers for a day in the Ruse Chamber of Commercial Industrial Chamber

Русенски ученици бяха „Мениджъри за един ден“ в Русенска търговско-индустриална камара

Ученици от СУЕЕ „Свети Константин-Кирил Философ“, ПГО „Недка Иван Лазарова“ и ПГИУ „Елиас Канети“ взеха участие в ежегодната инициатива „Мениджър за един ден“, организирана от „Джуниър Ачийвмънт“ – България.

Ruse students were Managers for a day in the Ruse Chamber of Commercial Industrial Chamber

Общо единадесет младежи се запознаха с дейността на Русенска търговско-индустриална камара, както и на експертите, работещи в нея. Те получиха и повече информация за европейските проекти, работата по тях, и подкрепата, която може да бъде оказана на бизнеса чрез подобни инициативи. Под ръководството на експерти от РТИК, младежите имаха възможност да проявят креативност и да разработят свои собствени идеи или инициативи, които след това представиха и получиха обратна връзка за тях.

Учениците получиха и сертификати за своето участие в инициативата от изпълнителния директор на РТИК Милен Добрев, който им пожела успех с реализацията на амбициозните планове.

Ruse students were Managers for a day in the Ruse Chamber of Commercial Industrial 1

„Мениджър за един ден“ е инициатива за кариерно ориентиране с 15 годишна история, която дава възможност на участниците да изберат подходящата за тях професия или професионално направление. Целта ѝ е да даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години. По време на инициативата висши държавни управници и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот помагат на младежите да се запознаят с реалната работа на съответната институция или компания в рамките на един работен ден. „Мениджър за един ден“ е в синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията.

Ruse students were Managers for a day in the Ruse Chamber of Commercial Industrial 2

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност