|

Индустрия 4.0 и нейният ефект върху електронната търговия

Индустрия 4.0 и нейният ефект върху електронната търговия

В реалния свят на бизнеса електронната търговия е новият начин на нещата. Това не е нова практика, но тя помага на световния пазар да направи следващата стъпка и все още действа като една от най-ефективните движещи сили на индустриалния свят. Бързият напредък и начинът, по който хората осъществяват бизнес, използвайки електронна търговия, могат само да допринесат за факта, че Индустрия 4.0 е изключително свързана част от целия този процес.

Индустрия 4.0 е перфектен начин за подобряване на текущите практики в реалния бизнес, особено с всичко, свързано с онлайн света. Събирането на данни, като един от най-важните елементи за Индустрия 4.0, може да помогне за подобряване на съвременните практики в електронната търговия и да гарантира, че всички текущи данни ще бъдат използвани за още повече подобрения в бъдеще.

Потребителите винаги ще изискват повече неща от компаниите. Това важи за всичко, стига те (компаниите) да гарантират, че техните клиенти ще полагат минимални усилия. Те ще поискат бърза доставка до дома, максимално удобство и всичко останало, което съвременните технологии могат да им предложат.

Съчетавайки Индустрия 4.0 с електронната търговия, можем да видим бърза промяна на нещата, случващи се по целия свят. Това не е учудващо тъй като Индустрия 4.0 е свързана с анализа на данни, а електронната търговия се основава на анализ на данни за управление и подобряване на текущите практики.

Използвайки данни, компаниите могат да разберат какво искат клиентите им, какво предпочитат и как могат да подобрят услугите си, за да привлекат както стара, така и нова клиентела. В същото време те могат да използват тези данни, за да добавят нови функции към продуктите, да ги направят по-приятелски и да подобрят времето за доставка.

Вторият начин, по който Индустрия 4.0 може да помогне на електронната търговия, е в производствения процес. Индустрия 4.0 се базира на IoT или т.нар. Интернет на нещата (Internet of Things). Науката, скрита зад използването на интернет в ежедневието ни, прави всичко около нас възможно най-автоматизирано. Приемайки този вид процеси, компаниите могат да използват събраните данни и да ги прилагат в производствения процес, като по този начин създават интелигентни устройства от всякакъв вид много по-лесно и много по-бързо, като същевременно ги поддържат максимално ефективни.

Връзката между електронната търговия и Индустрия 4.0 е лесна за установяване и още по-лесна за разбиране. Прилагането на тези нови методи обаче може да бъде много по-трудно от това, което хората си мислят. Обучението по практики в Индустрия 4.0 е важно за по-младите поколения. Хората трябва да събират своите собствени данни, за да съумеят да управляват и напредват заедно с актуалните тенденции!

#Restart #Industry40 #Digitalisation #BigData

Научете повече за Индустрия 4.0 и проект RESTART тук или посетете официалния уебсайт на проекта тук.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност