RCCI seals a time capsule with dreams hopes and memories of Ruse
|

РТИК запечата „Капсула на времето“ с мечти, надежди и спомени за Русе

Днес в сградата на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ се състоя последната за годината инициатива по повод 130 години от основаването на първата Търговско – индустриална камара в България. Церемонията по запечатването на капсулата на времето уважиха кметът на Община Русе Пенчо Милков, зам.-кметът Златомира Стефанова, директорът на библиотеката Теодора Евтимова, изпълнителният директор на Камарата Милен Добрев, както и представител на Областна администрация – Русе.

RCCI seals a time capsule with dreams hopes and memories of Ruse 1

Регионална библиотека бе избрана за събитието неслучайно – през 1911 г. емблематичната сграда е построена за седалище на Търговската камара.

RCCI seals a time capsule with dreams hopes and memories of Ruse

В Капсулата намериха място 16 от най-добрите есета, взели участие в конкурса на РТИК по-рано този месец, първата от 130 бутилки лимитирана серия вино от Нисово (произведено специално за 130-годишния юбилей), фотоалбум с фотографии на града от известния русенски фотограф Явор Мичев, реплика на първия печат на Търговско – индустриалната камара, използван над век по-рано. Капсулата ще бъде отворена на 15 април 2040-та година – за отбелязването на 150 години от създаването на Търговската камара. 

RCCI seals Time Capsule with dreams hopes and memories of Ruse 2

Представителите на всички институции изразиха надежда, че бъдещите поколения ще живеят в един по-зелен, развит и многолюден Русе, и с усмивка ще наблюдават „архивните кадри“, които техните предшественици са им оставили с инициативи като днешната.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност