|

Бъдещето на туризма и новите дигитални реалности се обсъдиха в онлайн дискусия, организирана от РТИК

The future of tourism and the new digital realities were discussed in an online discussion organized by RCCI

Над 30 участници от различни сфери на бизнеса и обществения живот се включиха в онлайн дискусията на тема „Дигиталните умения в туризма – бъдеще или необходимост“, организирана от Русенска търговско-индустриална камара.

Наши събеседници бяха Даниела Йорданова – преподавател в Русенски университет, Йордан Адолфов – преподавател в Професионалната гимназия по туризъм в Русе, и Милен Герасимов – управител на туристическа агенция „МГ Травел“. С тях бяха обсъдени различните предизвикателства и перспективи пред туризма не само в Русенски регион, но и на национално ниво, в контекста на новите технологии, глобалната пандемия и новите бизнес модели.

В дискусията имаха възможност да се включат и присъстващите на събитието, които проявиха интерес към навлизането на новите мобилни технологии в сферата на туризма, как бизнесът може да се включи в тяхното развиване, ролята на местните традиции и обичаи при промотирането на туристически дестинации, и как чрез тях могат да се таргетират специфични групи туристи.

Събитието се организира във връзка с приключването на проект Your Local Guide, по който Русенска търговско-индустриална камара е партньор. В рамките на проекта бяха разработени обучителни материали, чрез които да се подпомогнат дигиталните умения на хора, заети в туризма, както и на начинаещи или бъдещи предприемачи в този сектор. Всички те са достъпни на адрес http://www.yourlocalguide.org/.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност