20221024 080908 scaled

Възпитаници на АЕГ се включиха в пилотното тестване на обучителна програма за финансова грамотност

В рамките на 4 последователни седмици ученици от 11Б и 11Г клас на АЕГ “Гео Милев” имаха възможност да преминат през обучителната програма за финансова грамотност към проект FINMAN. Проектът, финансиран по програма Еразъм +, е международно начинание, координиран от Русенска търговско-индустриална камара и събира експертизата на 8 организации от 7 европейски държави.

Младежите не само се запознаха с материалите по проекта и обучителната онлайн платформа, но имаха възможност и да се срещнат с финансови и банкови експерти, както и да чуят интересна и полезна информация директно от специалистите. Кратки лекции относно специфични финансови теми изнесоха:

  • Маргарит Вутов – Регионален мениджър за Североизточна България и управител на Първа инвестиционна банка, клон Русе
  • Камен Кънев – мениджър “Продажби спестовни и ивестиционни продукти”, отдел “Подпомагане на продажбите на спестовни и инвестиционни продукти” към Обединена Българска Банка
  • Светослав Минчев – маркетинг експерт в БИЦ “Инобридж” и бивш специалист “Обслужване на корпоративни клиенти” към Обединена Българска Банка
  • Десислава Димитрова – Експерт “Европейски програми и проекти” към РТИК

По време на обучението учениците тестваха онлайн платформата и се запознаха с всички 8 модула на проект FINMAN, като по-голямо внимание бе обърнато на темите “Заеми и ипотеки”, “Спестявания и инвестиции”, “Онлайн банкиране”, “Лично и бизнес бюджетиране”. От своя страна, координаторите на проекта получиха ценна информация за това от какво се интересуват младите хора, и как виждат финансовата култура като обект на образованието.

Повече информация за проекта може да бъде открита на неговия уебсайт (https://finmanproject.eu), както и на Фейсбук страницата (https://www.facebook.com/Project.Finman)

Обучителната платформа, заедно с всички материали по проекта, е отворена и безплатна за ползване, достъпна на 7 езика (английски, френски, гръцки, испански, словенски, български, италиански) на адрес https://academy-finman.eu

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност