IMG 2125
|

РТИК организира финална конференция по проект „Посланици на зелената промяна“

На 25 април 2024г., Русенската търговско-индустриална камара проведе финалното събитие по проект „Посланици на зелената промяна“, финансиран от програма „Развитие на бизнеса, иновациите и малки и средни предприятия“ чрез Норвежкия финансов механизъм (Norway Grants) 2014-2021. Проекта има за цел да установи трайно сътрудничество между малки и средни предприятия от България и Норвегия, както и да вдъхнови МСП да въведат посланици на зелената промяна, като им предостави необходимите знания за зелени иновации и умения за тяхното прилагане.

Финалната конференция беше насочена към обсъждане на важната тема за зеления растеж и устойчивото развитие, в светлината на нарастващите екологични предизвикателства и необходимостта от иновации в бизнеса и обществото. Събитието събра експерти от различни области, които обсъдиха актуални тенденции и възможности за зелен растеж, като бяха представени различни новаторски подходи, технологии и стратегии, насочени към насърчаване на устойчиви бизнес практики и приспособяване към екологичните предизвикателства.

  • Стела Дионисиева, експерт програми и проекти в РТИК, направи представяне на проект „Посланици на зелената промяна“, поставяйки акцент върху създадените резултати – обучителен курс за внедряване на устойчивост и зелени практики, практически наръчник за устойчива трансформация, както и инструмент за оценка на капацитета на МСП за успешно внедряване и изпълнение на зелени иновации и проекти за преход.
  • Таня Колева, мениджър проекти в NRJ Soft, сподели кои са предизвикателства, които се срещат по пътя към зеленото бъдеще и внедряването на иновативни технологии на българския пазар, като също така разгледа как бизнесът и обществото трябва да се адаптират към екологичните изисквания и как иновациите играят важна роля в това.
  • Венета Петрова, мениджър управление на вредни вещества в БТБ България, представи важната тема за Зелената сделка на ЕС, както и какви са текущите екологични изисквания към текстилната индустрия.

Събитието приключи с нетуъркинг сесия, в рамките на която участниците имаха възможност да разменят идеи, контакти и да обсъдят възможности за бъдещи сътрудничества.

С тази и други подобни инициативи, Русенската търговско-индустриална камара усилено продължава да подкрепя иновациите за зелен растеж, както и да работи за създаването на устойчиви бизнес практики в региона, за да осигури по-устойчиво бъдеще за всички.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност