Технологична конференция представи новостите в Индустрия 4.0
| |

Технологична конференция представи новостите в Индустрия 4.0

Русенска търговско-индустриална камара и Бизнес иновационен център „Инобридж“ организираха конференция на тема „Индустрия 4.0: Работещи решения за бизнеса“, на която бяха представени новости и вече работещите решения, които бизнесът и производството използват в своята работа.

Бе представена и дигиталната обучителна платформа “DiTEM”, насочена към малките компании, които са решили да направят първи крачки в дигитализацията на своя бизнес.

Сред лекторите имаше специалисти с дългогодишен опит в цифровите технологии, и тяхното приложение в реалния живот, които запознаха гостите с истински решения на истински проблеми, с които производството и бизнеса се сблъскват. Камен Кръстев („Сивико“ ООД) изнесе лекция на тема „Дигитални фабрики“, с която описа своя опит в проектирането и внедряването на системи за индустриален контрол. Атанас Атанасов (“WAGO“) разказа за индустриалния интернет на нещата и автоматизираните системи за телеуправление и контрол на енергийни системи. Венелин Молнар (“Forma Design”) говори за управлението на бизнес и производствени процеси, и по-специално за приложението на ERP системите. За финал Емил Парашкевов (“Incess”) сподели тънкостите в това „Как да превърнем Облака в свой приятел“.

Наред със стриктно технологичните теми, РТИК представи и друг свой проект, “Report ASAP’, който има за цел да предостави необходимото обучение и инструментариум за малки и средни компании, които да усвоят и приложат практиките за докладване на устойчивостта по ефективен начин.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност