Ново издание на брошурата „България в цифри“ ® 2021

БТПП представи новото издание на брошурата „България в цифри“ ® 2021, която събира на едно място информация за основните макроикономически показатели на страната ни и оценката на редица водещи международни институти и организации.

Брошурата се издава за 12-та поредна година от Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и партньори. 

Изданието представя информация за основните икономически показатели, данъчно облагане, БВП, обем и структура на износа и вноса, ПЧИ, туризъм, пазар на труда, потребителски цени и др. Брошурата прави преглед на 27 класации на международни институти и организации, които отразяват мястото на страната ни по различни критерии и дават оценка за текущото им състояние, които са и отправна точка за инвеститорите. Сред тях са бизнес средата, здравеопазването, върховенството на закона, конкурентоспособността, дигитализацията и други. 

С новото издание на брошурата „България в цифри“ ® 2021, БТПП се надява да даде по-ясна предтава на инвеститорите за бизнес средата в България. 

Линк към брошурата: https://www.bcci.bg/resources/files/Bulgaria_in_figures_2021.pdf 

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност