|

Номинациите за най-добри стартиращи компании и личности в предприемаческата екосистема в България за 2020 са отворени до 31-ви август!

Номинациите за най-добри стартиращи компании и личности в предприемаческата екосистема в България за 2020 са отворени до 31-ви август!

За пета поредна година българската предприемаческа екосистема ще има възможност да се съревновава с най-успешните стартиращи компании в региона на Централна и Източна Европа. Събитието Central European Startup Awards (CESA) има за цел да свърже бизнеса и идеите на предприемачите от Австрия, България, Чехия, Хърватия, Унгария, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения. Инициативата тази година се организира от Българската стартъп асоциация (BESCO).

През 2019 година домакин на регионалния финал бе Букурещ, където се събраха националните победители от всички 10 държави в региона. На събитието присъстваха световно известни стартъп гурута и ключови фигури в сферата на иновациите. Пред публика от над 300 гости, трима български финалисти грабнаха статуетки и бяха отличени като най-добрите в своите категории на регионално ниво – iRise Mechanics в категорията “Най-добър стартъп със социално въздействие”, LauncHub Ventures в категория “Инвеститор на годината” и Develiot в категория “Изборът на публиката”. През декември 2019 г в Чанша, Китай се състоя финалът на Глобалните стартъп награди (Global Startup Awards), където за световни титли сред финалисти от цял свят се състезаваха българските победители от регионалните финали през 2017 и 2018 година – LauncHub Ventures (в категория “Инвеститор на годината”), Pollenity (Най-добра стартираща компания в сферата на “Интернет на нещата”) и Puzl Coworking (“Най-добро споделено работно пространство”).

Състезанието се провежда на няколко етапа, като стартира с приемане на кандидатури на национално ниво. До 31-ви август всеки заинтересован от развитието на българската стартъп екосистема може да подкрепи най-вдъхновяващите стартиращи компании, личности и организации, като ги номинира в някоя от 10-те категории. Всеки може да номинира всеки, включително себе си. Формулярът за номиниране може да намерите тук.

На 12-ти октомври ще бъдат обявени финалистите във всяка от 10-те категории. Жури от успели български предприемачи и видни представители на стартъп екосистемата у нас ще оцени кои са най-добрите във всяка една категория. Наред с това, публиката отново ще бъде поканена да вземе активно участие като гласува онлайн за своя фаворит.

Последният етап е Националният финал – CESA Bulgaria, който ще се проведе в средата на месец ноември в София. Освен, че ще награди компаниите и хората, събрали най-много гласове от жури и публика, събитието ще изстреля всички национални финалисти към регионалния финал, където същите ще премерят сили с най-добрите стартиращи компании и личности от още 9 държави в началото на месец декември.

Източник: Българска стартъп асоциация (BESCO).

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност