|

РТИК организира конкурс за есе по случай 130-тата си годишнина

РТИК организира конкурс за есе по случай 130-тата си годишнина

РТИК ще отбележи своя 130-ти юбилей по нетрадиционен начин. Тази година Камарата ще опита да ангажира по-младите русенци, като провокира тяхното творческо и визионерско мислене.

Конкурсът за есе по зададено начало е насочен към всички ученици и младежи до 21 г., които се чувстват ангажирани с настоящето и бъдещето на град Русе и имат идеи за неговото развитие.

“Годината е 2040. Русенска-търговско индустриална камара се подготвя за честването на своя 150-ти юбилей. Но Русе не е същият – за две десетилетия много неща са се променили…”

Как вие бихте продължили нататък? Можете да ни разкажете как според вас Русе се е променил през тези години, какъв е вашият личен принос или този на Камарата към промяната, как РТИК ще чества своя юбилей, или как си представяте бъдещето. Дайте воля на вашата фантазия и креативност, бъдете оригинални и използвайте чувството си за хумор!

Ще очакваме вашите оригинални идеи под формата на кратко есе с препоръчителен обем 250-300 думи. Творбите изпращайте на адрес info@rcci.bg, заедно с вашите имена, възраст и телефон за контакт. Краен срок: 22 ноември. 

Най-високо оценените ще бъдат наградени с парична награда:

  • Първо място – 500 лв.
  • Второ място – 300 лв.
  • Трето място – 200 лв.

За участниците ще бъдат предвидени и допълнителни поощрителни награди от съорганизаторите.

Най-добрите творби ще бъдат включени в специална капсула на времето, която ще бъде запечатана и съхранявана в Регионална библиотека “Любен Каравелов” – сградата, построена през 1911 г. за седалище на първата в България Търговско-индустриална камара. Капсулата ще бъде отворена 20 години по-късно и новото поколение ще има възможността да прочете как са си представяли Русе техните родители 2 десетилетия по-рано. А вече порасналите младежи от своя страна ще могат да си дадат равносметка за изминалото време.

Инициативата се осъществява от Русенска търговско-индустриална камара със съдействието на Община Русе, Регионална библиотека “Любен Каравелов”, Регионално управление на образованието – Русе, чиито представители ще участват и в оценяващото жури. За въпроси или коментари относно инициативата, можете да ни пишете на info@rcci.bg.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност